Sprong dicht bij eerste seizoensgoal tijdens terugkeer in opstelling (video)

Daniel Sprong heeft eindelijk weer mogen proeven aan het echte werk in de NHL. Nadat De Nederlander drie wedstrijden op rij moest toekijken, stond hij verrassend op de derde lijn (met Simon en Grant) tegen de Ottawa Senators. De Penguins leken lang kansloos, maar maakten het nog spannend. De Nederlander gaf het startschot van een slotoffensief. Verder dan een 6-4 nederlaag kwamen de Pens echter niet.

De Penguins kregen ook weer de beschikking over Derrick Brassard, die terugkeerde van een blessure. Riley Sheahan mocht vanaf de perstribune toekijken. De grotere hoeveelheid ijstijd (dan de handvol minuten die hij normaal krijgt) leverde gelijk meer kansen op voor Sprong om zich te laten zien. De Nederlander was in aanvallend opzicht met regelmaat gevaarlijk en was een paar keer dichtbij zijn eerste goal van het seizoen.

Sprong steekt lont in het vat

Sprong’s schot raakte in de derde periode de paal. Dat gebeurde bij een 5-1 achterstand, waardoor het team weer wat energie leek te krijgen. Niet lang daarna maakten Zach Aston-Reese en Matt Cullen de 5-2 en 5-3. Niet veel later viel echter de 6-3 door Matt Duchene. Toen was het weer gedaan met de opleving van de Penguins.

Kortom, het is absoluut goed nieuws dat Sprong weer meespeelt. Bovendien speelde hij waarschijnlijk één van zijn betere wedstrijden van het seizoen. Een doelpunt was wel heel fijn geweest, want om in dit stroef draaiende Penguins-team écht indruk te maken, is een hele lastige opgave.

Sprong kreeg 10 minuten en 18 seconden in deze wedstrijd. Daarin noteerde hij twee schoten op doel en noteerde een plusminus van -1. Geen hele overtuigende cijfers, maar het aantal minuten is enigszins hoopgevend.