Avtomobilist dendert door


Face-Off IJshockey KHL

Avtomobilist dendert door. Het team uit Yekaterinburg is na 10 speeldagen nog steeds ongeslagen. Sibir Novosibirsk wacht daarentegen nog steeds op zijn eerste punt. Patrick van Rijswijk blikt terug op de laatste speeldagen.

Avtomobilist Yekaterinburg – Lokomotiv Yaroslavl 5-4 OT (1-2, 0-2, 3-0, 1-0)

Avtomobilist behield zijn ongeslagen status tegen het stugge Lokomotiv. Het kostte de thuisploeg wel bloed, zweet en tranen. De afgelopen tien confrontaties tussen deze ploegen eindigden allemaal in het voordeel van het team uit Yaroslavl. Ook in deze wedstrijd leek het die kant op te gaan. Na de tweede periode leidde de bezoekers met 1-4. Avtomobilist bleef er echter in geloven. Gesterkt door de ongeslagen status werd er een overtime uitgesleept. Het was uiteindelijk Dan Sexton die met een heerlijke treffer de tiende overwinning veiligstelde. De andere treffers voor de thuisploeg kwamen op naam van Francis Pare (2), Yegor Milovzorov en Anatoly Golyshev. Stepan Sannikov (2), Andrei Loktionov en Denis Alexeyev waren trefzeker voor de Railwaymen.

Traktor Chelyabinsk – Salavat Yulaev Ufa 0-5 (0-1, 0-1, 0-3)

De verrassende halve finalist van vorig seizoen heeft het zwaar. Ook tegen Salavat werd een grote nederlaag geleden. De thuisploeg had zowaar in het eerste deel van de wedstrijd het beste van het spel. Het waren echter twee shorthanded goals voor Ufa die de wedstrijd besliste. De derde periode liepen de bezoekers uiteindelijk uit naar een grote overwinning. Pyotr Khokhryakov, Alexander Kadeykin, Teemu Hartikainen, Maxim Mayorov en Anton Burdasov scoorden voor Salavat. Goalie Juha Metsola had 33 saves en een welverdiende shutout.

Ak Bars Kazan – Sibir Novosibirsk 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

De titelverdediger had het niet makkelijk tegen de “slechtste” ploeg van de KHL. Avtomobilist zit op dit moment op een roze wolk. De wolk van Sibir is gitzwart. Tien nederlagen op een rij voor de ploeg die vorig jaar nog de play-offs haalde. Tegen Ak Bars werd er niet eens slecht gespeeld. Tot tweemaal toe kwam de ploeg terug van een achterstand. De derde treffer voor de thuisploeg bleek echter een brug te ver. Het is wachten op de eerste overwinning voor de ploeg uit Novosibirsk. De goals voor Ak Bars kwamen van de stick van Jiri Sekac, Alexei Potapov en Rob Klinkhammer. Charles Bertrand en Danil Romantsev deden wat terug namens de bezoekers.

Avangard Omsk – Amur Khabarovsk 4-3 OT (1-2, 1-1, 1-0, 1-0)

De ploeg uit Omsk blijft het goed doen. Ook de “thuiswedstrijden” in de omgeving van Moskou worden gewonnen. Tegen Amur had Avangard wel een overtime nodig. De gelijkmaker viel pas halverwege de derde periode. Tot tweemaal toe werd tegen een achterstand van twee goals aangekeken. Door een treffer van Sergei Shirokov in overtime bleven de twee punten in “thuishaven” Moskou. Ilya Mikheyev, Cody Fransen en Denis Zernov zorgden voor de overige goals van de thuisploeg. Tomas Filippi, Igor Rudenkov en Jan Kolar bezorgden Amur toch nog een punt.

CSKA Moscow – HC Sochi 2-1 SO (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

CSKA beleeft een lastige start. De stadionswitch doet de Moskovieten nog geen goed. Ook in de wedstrijd tegen het goed georganiseerde Sochi was het pover. Vooral offensief kunnen de Army Men dit seizoen nog niet overtuigen. Maxim Shalunov werd in de penalty shootout de matchwinnaar. De overige treffers kwamen op naam van Konstantin Okulov voor CSKA en Dmitry Arkhipov voor Sochi.

Dinamo Riga – Jokerit Helsinki 2-1 OT (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Vorig jaar hield Riga alleen Yugra achter zich. Dit seizoen doet de ploeg uit Letland het verrassend goed. Ook hoogvlieger Jokerit moest in Riga het onderspit delven. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Linus Videll. Hij scoorde zijn zevende en achtste treffer van het prille seizoen. De Zweed heeft het prima naar zijn zin in Riga na zijn overstap van Traktor. Hij vormt een prima tandem met de van Kalpa (Finland) gekomen Mathew Maione. Alex Grant bezorgde de bezoekers nog een punt. Voor de ploeg uit Helsinki was het de tweede nederlaag op rij.

Slovan Bratislava – Spartak Moscow 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Na de thuisnederlaag tegen het nog ongeslagen Avtomobilist heeft Spartak de weg omhoog gevonden. De afgelopen drie wedstrijden werden allemaal gewonnen. Ook in Bratislava kwamen de twee punten nooit in gevaar. De thuisploeg kwam aan het einde van de tweede periode nog wel terug tot 1-2. Verder lieten de Moskovieten het niet komen. Voor Spartak waren Yaroslav Kosov, Ilya Zubov, Ben Maxwell en Alexander Khoklachev trefzeker. Mario Grman redde de eer voor Slovan.

Previous NHL Preview: Minnesota Wild, hoe goed is Minnesota eigenlijk?
Next Corey Perry (Anaheim Ducks) vijf maanden aan de kant