NHL Preview: Minnesota Wild, hoe goed is Minnesota eigenlijk?


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op Minnesota Wild

Afgelopen seizoen

Minnesota Wild eindigde in het reguliere seizoen als derde in de Central Division. Genoeg voor directe plaatsing in voor de play-offs. Hier bleken de Winnipeg Jets een maatje te groot en eindigde de serie in een 4-1 zege voor Winnipeg.

Aangetrokken en vertrokken

Als free agent werden  J.T Brown, Greg Pateryn, Eric Fehr en Matt Hendricks aangetrokken. Als free agent vertrokken naar verschillende leagues in verschillende landen: Patrick Canonne, Matt Cullen, Alex Grant, Zac Palmquist, Niklas Svedberg, Dylan Labbe, Steve Michalek, Adam Vay. Op het moment van schrijven zijn, Kyle Quincey, Daniel Winnik en Adam Gilmour nog zonder contract. Tot op heden hebben er nog geen trades plaats gevonden.

Vooruitblik

De contract verlengingen van Matt Dumba, en Jason Zucker en de van een blessure herstelde Ryan Suter, geeft men de overtuiging om de strijd aan te kunnen gaan  met teams als Winnipeg Jets en Nashville Predators voor de winst in de Central Division. In deze divisie zal het toch wel een harde strijd worden voor de play-off tickets met de op herstel beluste teams als Chicago Blackhawks en St. Louis Blues.

Keep an eye on

Devan Dubnyk, top zes goalie in de NHL

Mikko Koivu, de captain wil graag zijn ploeg naar ongekende hoogte stuwen

Ryan Suter, hij is er volgens eigenzeggen helemaal klaar voor om de defensie weer te leiden na blessure leed

Voorspelling

Dit is de moeilijkste voorspelling om te doen omdat ik denk dat er in de Central division zes gelijkwaardige teams strijden om de plekken twee tot en met zeven. Winnipeg Jets zal de divisie winnen. Ik denk dat Minnesota Wild de play-offs gaan halen. Als ik een verrassende winnaar voor de Stanley Cup winst zou moeten noemen dan wordt het Minnesota Wild.

Previous Analyse: Sprong voor 99 procent zeker van vaste selectieplaats bij Penguins
Next Avtomobilist dendert door