SKA verslaat Jokerit; Avangard en Avtomobilist nog ongeslagen


Face-Off IJshockey KHL

Twee speeldagen verder en dus weer de hoogste tijd voor een update. Avtomobilist en Avangard blijven ongeslagen. Jokerit verliest de topper tegen SKA. Torpedo laat de punten in Ufa. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug op de belangrijkste wedstrijden.

Sibir Novosibirsk – Avtomobilist Yekaterinburg 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

De ploeg uit Yekaterinburg won zijn vijfde wedstrijd op rij. Anatoly Golyshev was wederom de grote man voor Avtomobilist. Hij scoorde twee goals en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op vijf. De bezoekers hadden geen kind aan het kwakkelende Sibir. De overige treffers voor Avtomobilist kwamen op naam van Alexander Kucheryavenko en Vitali Popov. Nikita Mikhailov deed wat terug namens de thuisploeg.

Traktor Chelyabinsk – Metallurg Magnitogorsk 1-2 OT (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

Metallurg was de gelukkigste in de South Ural derby. Matt Ellison maakte beide treffers voor de bezoekers. Een belangrijke overwinning voor de ploeg uit Magnitogorsk en zijn nieuwe coach Josef Jandac. Voor Traktor was Artyom Penkovsky trefzeker.

CSKA Moscow – Lokomotiv Yaroslavl 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

CSKA leed een pijnlijke nederlaag in hun nieuwe thuisbasis. Vanaf dit seizoen speelt de ploeg zijn thuiswedstrijden in de Park of Legends Arena. Het oude Ice Palace werd gewoonweg te klein. Lokomotiv verpestte het feestje voor de Moskovieten. Ex- CSKA coach Dmitry Kvartalnov pakte de punten met zijn ploeg. Alexander Yelesin, Jakub Nakladal en Brandon Kozun scoorden voor de ploeg uit Yaroslavl. Kirill Kaprizov zorgde nog wel voor de 1-3. Verder kwam de thuisploeg echter niet.

Amur Khabarovsk – Admiral Vladivostok 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

De eerste Far Eastern derby werd een prooi voor de ploeg uit Khabarosvsk. De snelle 2-0 voorsprong na twee powerplay goals bleek beslissend. Igor Rudenkov en Tomas Zohorna waren de makers. Sergei Konkov deed hierna wat terug voor de bezoekers. Het was uiteindelijk Alexander Gorshov die de wedstrijd in het slot gooide. Morgen (14 september) volgt de tweede wedstrijd in deze derby. Kans voor Admiral om revanche te nemen.

Salavat Yulaev Ufa – Torpedo Nizhny Novgorod 4-3 (0-0, 3-0, 1-3)

Een zwakke tweede periode werd Torpedo fataal. Het team verloor daarmee ook zijn ongeslagen status. Na een doelpuntloze eerste periode liep de thuisploeg in de tweede uit naar een grote voorsprong. Tweemaal Vyacheslav Soloduhin en Dmitry Kugryshev waren de makers. Torpedo moest wederom in de achtervolging. Tweemaal eerder dit seizoen wist men terug te komen van een grote achterstand. Dit keer kwam men echter net tekort. Anton Burdasov besliste de wedstrijd met zijn treffer. Zijn vijfde in evenzoveel wedstrijden. Yury Sergiyenko, Vladimir Galuzin en Andrew Calof verzorgden de treffers voor de bezoekers.

Avangard Omsk – Ak Bars Kazan 2-1 SO (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Avangard behield zijn ongeslagen status al kostte het wel bloed, zweet en tranen. Sergei Shirokov besliste het duel in de penalty shootout. Het was vooral een spannend duel tussen de huidige koploper en de titelverdediger. Ak Bars nam in de eerste periode een voorsprong door een powerplay goal van Jiri Sekac. Maxim Chudinov zorgde aan het einde van de periode voor de gelijkmaker. De uiteindelijke beslissing viel na een nerveuze shootout.

SKA St. Petersburg – Jokerit Helsinki 4-3 OT (1-1, 2-1, 0-1, 1-0)

SKA behaalde een belangrijke zege op hoogvlieger Jokerit. Jokerit was na vier wedstrijden nog ongeslagen. Voor de ploeg uit St. Petersburg was het de tweede zege op rij. Grote man was Nikolai Prokhorkin. Het was al zijn vijfde treffer in vier wedstrijden. De 24-jarige aanvaller lijkt dit seizoen af te komen van zijn wisselvalligheid. SKA kwam in de reguliere speeltijd driemaal op voorsprong. Naast de treffers van Nikolai Prokhorkin was ook Artyom Zub trefzeker voor de thuisploeg. Voor Jokerit scoorden Pekka Jormakka, Nicklas Jensen en Sakari Manninen. Een straf in overtime werd de Finnen vervolgens fataal. Patrik Hersley haalde de trekker over en werd matchwinner in dit enerverende duel.

Previous Austin Watson (Nashville Predators) 27 duels geschorst
Next GIGA DEAL: San Jose hengelt superster Erik Karlsson binnen