Austin Watson (Nashville Predators) 27 duels geschorst


Austin Watson Face-Off IJshockey

Nashville Predators aanvaller Austin Watson is per direct geschorst. De 26-jarige forward, getrouwd en vader van een dochter, heeft in juni zijn huisgenoot aangevallen. Volgens bronnen gaat het om het ‘in elkaar slaan van een jonge dame’. Na onderzoek van de NHL en een persoonlijk verhoor vorige week in New York is besloten dat Watson niet in actie komt gedurende het pre-season en de eerste 27 duels van Nashville komend seizoen. Dit alles zonder salaris.

STATEMENT NASHVILLE

De club zelf heeft alle medewerking verleend in het onderzoek van de NHL. Zes jaar geleden lanceerde de club een initiatief om Nashville de ‘veiligste stad voor vrouwen en meisjes te maken’. Een hard gelag dat uitgerekend Watson die missie ondermijnt met zijn gedrag. Vorig seizoen noteerde hij in 89 duels 27 punten (18G, 9A). Het eerste duel dat de geschorste aanvaller kan omcirkelen in zijn agenda is 6 december. Dan speelt Nashville het uitduel tegen Vancouver Canucks. Het is echter de vraag of hij dan direct weer op het ijs verschijnt.

 

Previous SHL Seizoen 2018-2019: De complete voorbeschouwing!
Next SKA verslaat Jokerit; Avangard en Avtomobilist nog ongeslagen