Sibir pakt historisch record in de KHL, Red Star Kunlun verrast


Face-Off IJshockey KHL

Sibir blijft verliezen. Het team staat nu officieel in de boeken met de slechtste start ooit in de tienjarige KHL-geschiedenis. Het Chinese Red Star daarentegen verraste in en tegen titelverdediger Ak Bars. Patrick van Rijswijk praat je weer helemaal bij.

SKA St. Petersburg – Sibir Novosibirsk 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

Een record breken. Iets wat topsporters graag doen. In Sibir denken ze daar op dit moment anders over. De ploeg staat na deze nederlaag officieel in de boeken. De slechtste start ooit in de KHL-historie. Tegen SKA werd de elfde wedstrijd op rij verloren. In de eenzijdige wedstrijd scoorden Alexei Kruchinin, Sergei Plotnikov, Maxim Karpov, Nikolai Prokhorkin en Dinar Khafizullin namens de thuisploeg.

Ak Bars Kazan – Red Star Kunlun 3-4 (0-1, 3-2, 0-1)

Een vreemde wedstrijd met een verrassende winnaar. Tot halverwege de tweede periode stonden de bezoekers op een verdiende 0-2 voorsprong. 41 seconden later was het 3-2 voor de thuisploeg. Toch ging de winst naar de bezoekers uit China. Een late shorthanded goal van Matti Savinainen zorgde voor de beslissende 3-4. De overige goals voor Red Star kwamen op naam van Taylor Beck (2) en Victor Bartley. Voor de thuisploeg deden Rafael Batyrshin, Rob Klinkhammer en Artyom Lukoyanov.

Torpedo Nizhny Novgorod – Admiral Vladivostok 5-1 (1-0, 0-1, 4-0)

Vier goals in de derde periode besliste de wedstrijd tussen Torpedo en Admiral. De thuisploeg pakte de tweede overwinning op rij. Na de superstart ging het daarna wat minder. De ploeg lijkt de draad weer te hebben opgepikt. Denis Parshin, Andrew Calof, Daniil Ilyin, Philip Holm en Robert Sabolic scoorden voor de ploeg uit Novgorod. Denis Vikharev redde de eer voor Admiral.

Dinamo Minsk – Salavat Yulaev Ufa 1-3 (0-0, 0-3, 1-0)

De ploeg uit Ufa blijft het goed doen. Een nette derde plaats in de Eastern Conference achter het ongenaakbare Avtomobilist en Avangard. Tegen de Wit-Russen uit Minsk was een goede twee periode voldoende. Verdedigers Philip Larsen (2) en Pavel Koledov waren trefzeker op de powerplay. Aan het einde van de derde periode deed Denis Osipov nog wat terug namens de thuisploeg.

Avtomobilist Yekaterinburg – Severstal Cherepovets 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

En dat is elf op een rij. En nog veel belangrijker. Ook de zomeraanwinst Nigel Dawes gaat zijn goals maken. Het arme Severstal (vijf nederlagen op rij) kon het de eerste periode nog bijbenen. Na de doelpuntloze eerste periode zorgden Nigel Dawes (2), Ivan Vishnevskiy en Stephane Da Costa voor de makkelijk 4-0 overwinning. Goalie Jakub Kovar behaalde een shutout met 26 saves.

Metallurg Magnitogorsk – Dynamo Moscow 6-5 OT (3-2, 1-2, 1-1, 1-0)

De meest spectaculaire wedstrijd van de afgelopen speeldagen was het duel tussen Metallurg en Dynamo. De thuisploeg nam tot viermaal toe een voorsprong. Telkenmale kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. De beslissing viel uiteindelijk in overtime. Matt Ellison werd met zijn tweede treffer de matchwinnaar. KHL-grootheid Sergei Mozyakin had ook een groot aandeel in de overwinning met twee treffers en evenzoveel assists. De overige treffers voor de treffers werden gemaakt door Viktor Antipin en Wojtek Wolski. Vadim Shipachyov (2), Miks Indrasis, Daniil Tarasov en Dmitry Kagarlitsky bezorgden de Moskovieten een verdiend punt.

CSKA Moscow – Spartak Moscow 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Een zwaarbevochten zege voor de Army Men in de derby tussen CSKA en Spartak. Twee powerplay goals van Mikhail Grigorenko gaven de thuisploeg een 2-0 voorsprong. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd halveerde Alexander Khokhlachev de achterstand. CSKA hield echter stand in de nerveuze laatste tien minuten.

Slovan Bratislava – Jokerit Helsinki 3-5 (2-1, 1-1, 0-3)

Sakari Manninen was de man aan de kant van de Finnen. Hij had met twee goals en twee assists een groot aandeel in de zege op Slovan. De Slowaken hadden tot de derde periode nog zicht op de overwinning. In de derde periode bleken de Finnen toch een maatje te groot. De overige goals voor Jokerit werden gescoord door Pekka Jormakka, Marko Anttila en Henri Ikonen. Voor Bratislava maakten Rudolf Cerveny, Ivan Svarny en Michael Sersen de treffers.

Previous Branko Dijstelbloem - Mechelen Golden Sharks
Next Tilburg Trappers boekt beladen zege op Moskitos Essen