Ak Bars Kazan wint eerste wedstrijd Gagarin Cup Final


Inmiddels is de eerste wedstrijd in de Gagarin Cup Final gespeeld. De eerste wedstrijd werd gewonnen door het thuisspelende Ak Bars Kazan. Patrick van Rijswijk praat je weer helemaal bij.

Ak Bars Kazan – CSKA Moscow 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

(Ak Bars leidt de serie 1-0)

Stanislav Galiyev was de grote man in de eerste wedstrijd in de Gagarin Cup Final. Hij scoorde beide goals voor de thuisploeg. Het is pas zijn eerste seizoen in de KHL. Na een mislukt avontuur bij de Washington Capitals kwam hij terecht in de hoofdstad van de autonome republiek Tatarije. Kazan begon met een fitte selectie aan de eerste wedstrijd. Bij CSKA ontbraken de belangrijke pionnen Mat Robinson en Kirill Kaprizov door blessures. De eerste minuten verliepen nerveus en slordig. Na de openingstreffer van Stanislav Galiyev brak de wedstrijd open. Vooral in de tweede periode werd het een open wedstrijd waarbij CSKA het beste van het spel had. Dit resulteerde dan ook in de verdiende gelijkmaker van Valery Nichushkin. Het leek een kwestie van tijd voordat de bezoekers op voorsprong zouden komen. Stanislav Galiyev dacht daar anders over. Tien minuten voor tijd schoot hij zijn tweede en de winnende voor de thuisploeg binnen. De voorsprong in de serie is voor Ak Bars.

Previous Blue Jackets en Golden Knights blijven verrassen, Minnesota vecht terug
Next Daniel Sprong met rookie record op jacht naar Calder Cup