Blue Jackets en Golden Knights blijven verrassen, Minnesota vecht terug


Stanley Cup Playoffs NHL

Vier interessante wedstrijden stonden er vannacht op het programma in de Stanley Cup playoffs. Bram Niewold bekeek ze een neemt jullie mee in de belangrijkste gebeurtenissen.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins

De Philadelphia Flyers begonnen goed in eigen huis en wisten de Pittsburgh Penguins stevig onder druk te zetten in de eerste minuten. Helaas voor het thuispubliek resulteerde dit niet in een doelpunt. De Penguins namen het initiatief over en Sidney Crosby wist te scoren uit een wrap-around voor de 0-1. In de tweede periode ging het snel, door een paar straffen voor de Flyers en de bezoekers die efficiënt omsprongen met de hen geboden powerplays. Eerst was het Derick Brassard met een goal, enkele minuten later benutte Evgeni Malkin een man meer situatie met een genadeloze one-timer. De daaropvolgende face-off werd voorwaarts gewonnen door Sidney Crosby, die aflegde op Brian Dumoulin voor de 0-4. Philadelphia deed nog wat terug via een goal van Travis Sanheim, waarna het slotakkoord was voor Justin Schultz die wederom een powerplay benutte voor Pittsburgh. De Penguins pakken hiermee een 2-1 voorsprong in de serie en een gunstige uitgangspositie. De vorige wedstrijd in Pittsburgh (1-5) bewijst echter dat alles nog mogelijk is in deze boeiende tweestrijd.(bn)

Minnesota Wild – Winnipeg Jets

De Winnipeg Jets kwamen met een 2-0 voorsprong naar Minnesota. Echter blijkt de Wild al heel het seizoen een moeilijk te kloppen ploeg in eigen huis, wat in deze wedstrijd ook bleek. De Jets kwamen nog wel op voorsprong door Blake Wheeler, maar door doelpunten van Mikael Granlund en Zach Parise ging Minnesota met een voorsprong de rust in. Ondanks een tegengoal van Tyler Myers zorgden doelpunten van Matt Dumba, Jordan Greenway, Eric Staal en Marcus Foligno voor een riante zege voor de Wild. Met vertrouwen treden ze de volgende thuiswedstrijd tegemoet, waarin ze de stand in de serie weer gelijk hopen te trekken.(bn)

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets

Een ware thriller vannacht in Washington D.C., waar de Capitals het opnamen tegen de Columbus Blue Jackets. Er waren twee Russische hoofdrollen, enerzijds voor een tweemaal scorende Alexander Ovechkin, anderzijds zijn landgenoot Sergei Boborovsky tussen de palen van Columbus, die weliswaar vier doelpunten moest slikken, maar de resterende 54 schoten van de Capitals wist te keren. Het spel ging gedurende de hele wedstrijd op en neer. Tot tweemaal toe wisten de Capitals uit te lopen naar een verschil van twee doelpunten, maar de Blue Jackets toonden veerkracht door zich telkens terug te vechten in de wedstrijd. Winger Cam Atkinson was met twee doelpunten in vorm, alsmede lijngenoot Artemi Panarin die twee schitterende assists afleverde. Tevens was D-man Zach Werenski belangrijk met twee assists en een doelpunt. Columbus ging met een 4-3 voorsprong de derde periode in en leek deze te behouden voor de winst. Een straf gooide echter roet in het eten voor de thuisploeg, zeker toen T.J. Oshie de powerplay benutte en de wedstrijd naar overtime stuurde. Hierin was het na twaalf minuten Matt Calvert die een rebound erin prikte. De play werd nog even gereviewd door de referees, maar de goal hield stand, waardoor de Blue Jackets feest konden vieren. Zij gaan nu twee thuiswedstrijden tegemoet met een 2-0 voorsprong in de pocket. De Capitals zullen aan de bak moeten in Columbus om nog iets van deze serie te maken.(bn)

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights

Nieuwkomer Vegas Golden Knights trad met een 2-0 voorsprong voor de derde keer aan tegen de LA Kings. Het venijn zat hem in de staart bij deze wedstrijd; in de eerste 40 minuten werd er slechts éénmaal gescoord, door Alex Iafollo van de Kings. In de derde periode pakten de Golden Knights de wedstrijd echter stevig beet en scoorden driemaal achter elkaar. Cody Eakin, James Neal en William Karlsson wisten het net te vinden voor Vegas. Ondanks een late tegentreffer van Anze Kopitar was dit geweld de Kings te machtig, waardoor ook deze wedstrijd ten prooi viel aan de NHL-debutanten. Vegas leidt de serie verrassend en knap met 3-0.(bn)

Previous Tilburg Trappers onderuit bij Deggendorf, finaleserie op 1-1
Next Ak Bars Kazan wint eerste wedstrijd Gagarin Cup Final