Tilburg Trappers onderuit bij Deggendorf, finaleserie op 1-1

Trappers Deggendorf

De mannen van Tilburg Trappers zeiden het vrijdagavond al op de eigen Stappegoor: ‘Zondag krijgen we het echt niet cadeau’. Woorden die gisteren meer dan uitkwamen. Tilburg Trappers verloor het tweede duel in de finale van de Oberliga van Deggendorf met 3-1, en zag Parker Bowles met een blessure van het ijs verdwijnen.

DUBBELSLAG DEGGENDORF

De Duitsers kwamen als ‘herboren’ voor de dag. Na een aftastende eerste fase werd duidelijk dat Deggendorf alles anders wilde doen dan in het eerste duel. Het leverde de thuisploeg na dik tien minuten de voorsprong op via Curtis Leinweber. Trappers deed via Kevin Bruijsten iets terug, maar zag de treffer afgekeurd. In plaats van 1-1, stond het vijf minuten later 2-0; Kyle Gibbons benutte de power play om vanaf de blauwe lijn de voorsprong naar twee te tillen. De voorsprong was niet onverdiend te noemen.

In het middenstuk herstelde Trappers de verhoudingen enigszins, maar het vond niet het gewenste doelpunt. Deggendorf hield de defensieve rijen gesloten. De grootste ‘shocker’ was het uitvallen van Parker Bowles die na een harde check (tegen het hoofd) het ijs groggy verliet. Geen goals, geen Bowles meer, en na 40 minuten ijshockey nog steeds een 2-0 achterstand.

GAS EROP

Trappers zette in periode drie aan om dichterbij te komen, maar zag de thuisploeg de eerste treffer maken; de tweede treffer van Curtis Leinweber zetten de Duitsers op 3-0. Tilburg gaf niet op en vond kort daarna voor het eerst de touwen. De teruggekeerde Kilian van Gorp zette zijn ploeg op 3-1. De kampioen van Noord ging op jacht naar meer, maar het was simpelweg niet de avond van Trappers. Op een kleine twee minuten voor het einde zag het opnieuw een treffer afgekeurd worden. De 3-1 nederlaag was een feit, waarmee Deggendorf zich knap herstelde.

Na het uitvallen van Nick de Ruijter, nu dus Parker Bowles die uitviel. Het is de vraag of hij op tijd hersteld is om dinsdag a.s. om 20:00 uur tijdens het derde duel dat op Stappegoor plaats zal vinden.

Previous NHL Draft Watch: De eerste NHL Mock Draft van 2018