NHL Draft Watch: De eerste NHL Mock Draft van 2018


DraftWatch Face-Off

Het is alweer zover: de eerste NHL Mock Draft van dit seizoen! De eerste teams zijn uitgeschakeld en dus hebben de Draftexperts van Face-Off.nl de koppen bij elkaar gestoken. In deze Mock Draft leggen Marko Bok, Jeroen de Groot, Jeroen Veenstra en Rowdy van Grieken uit welke speler door welk team gekozen zien worden tijdens de aankomende NHL Draft. Tussen haakjes staat de positie van de speler en het team waarvoor hij dit seizoen speelde. Maar voor degene die nog niet helemaal weet hoe de Draft werkt, leggen wat eerst nog even uit.

Wat is de Draft?

In de NHL worden jeugdspelers niet gescout zoals in bijvoorbeeld het voetbal. Jeugdspelers kiezen niet voor welke club ze gaan spelen, ze worden elk jaar in juni gekozen door de clubs tijdens de NHL Draft. De draft bestaat uit zeven ronden en voor de volgorde van de keuzes wordt de eindstand van het NHL-seizoen omgekeerd. Het team dat onderaan eindigt mag dus eerder kiezen. En als je eerder mag kiezen, zijn er natuurlijk betere spelers over. En deze betere spelers kunnen je naar succes helpen in de toekomst. Dan zal je misschien denken, “maar dan zou ik als team alleen nog maar verliezen zodat ik eerder mag kiezen” en dat klopt. Daarvoor heeft de NHL de Draft Lottery uitgevonden. Deze loterij bepaalt welke club als eerste, tweede en derde mag kiezen. Maar daar komen we over twee weken op terug.

Dan kunnen teams er nog voor kiezen om hun draft pick weg te ruilen voor spelers die je nu kunnen helpen. De spelers die je kiest tijdens de Draft zijn namelijk tussen de 17 en 20 jaar oud, ze hebben dus nog even de tijd nodig om te ontwikkelen.

Maar genoeg uitleg, tijd om onze keuzes te maken voor de clubs die de playoffs niet haalden!

Previous Predators, Bruins, Sharks en Lightning pakken 2-0 voorsprong
Next Tilburg Trappers onderuit bij Deggendorf, finaleserie op 1-1