Predators, Bruins, Sharks en Lightning pakken 2-0 voorsprong


Stanley Cup Playoffs NHL

Vier wedstrijden in de play-offs afgelopen nacht. Daar draaien onze redacteuren Rik Bruijnius en Cor Machielsen hun hand niet voor om en brengen je derhalve weer op de hoogte van het wel en wee van wat er allemaal gebeurde in de diverse arena’s.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 5-4

Nashville stapt met twee overwinningen op het vliegtuig naar Denver. Tot twee keer toe kwam Nashville op een twee goals voorsprong. Maar voor Colorado was er geen opgeven en wisten ze er een spannende wedstrijd van te maken. De winnende goal was een empty netter voor Ryan Hartman en toch wist Alexander Kerfoot nog weer een aansluitingstreffer te scoren met nog 36 seconden op de klok. Helaas voor Colorado bleef het hierbij. (rb)

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 5-3

Het verschil zat hem vandaag in de penalty kill van de Devils en beide goalies. Andrei Vasilevskiy maakte maar liefst 41 reddingen voor Tampa en Keith Kincaid werd na 33 minuten bij een stand van 5-1 naar de kant gehaald. Na periode een was er nog niets aan de hand. Brayden Point en Nico Hischier hadden de tussenstand van 1-1 op het bord gezet. Binnen zes minuten in periode twee vliegen er al drie goals in bij Kincaid, door Alex Killhorn, Tyler Johnson en Nikita Kucherov. Als dan even later nog een power play goal binnen valt door wederom Alex Killhorn, mag Corey Schneider het Devils doel gaan verdedigen. Die hield een clean sheet met tien saves. De beide goals van de Devils door Sami Vatanen en Blake Coleman waren onvoldoende om de partij nog om te keren zodat de Lightning een 2-0 voorsprong pakken in de best of seven series (Cor)

Boston Bruins – Toronto Maple leafs 7-3

De “red hot” Boston Bruins brengen de serie met twee overwinningen naar Toronto. Young star David Pasternak was vandaag goed voor drie goals en drie assists. Brad Marchand en Patrice Bergeron waren ieder goed voor vier assists. Goalie Tukka Rask was goed voor 30 reddingen. Toronto goalie Frederik Andersen werd in de eerste periode na drie goals in vijf shots van het ijs gehaald. Zijn vervanger Curtis McElhinney maakte negentien reddingen op drieëntwintig schoten. Mitchel Marner kwam tot een goal en assist voor Toronto en was daarmee hun man to go. Maar ook hij kon de “red hot” Bruins niet stoppen.(rb)

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 2-3

Binnen 40 seconden lag de 1-0 al achter Martin Jones door het eerste schot op goal van Jacob Silfverberg, die net over de blauwe lijn uithaalde. Maar desondanks dat stond het na 20 minuten al 1-2 door Marcus Sorensen en een power play goal van Logan Couture. Beide ploegen scoorden in de tweede periode nog een keer. De Sharks met Thomas Hertl en de Ducks via een power play goal van Hampus Lindholm. Daarna hielden John Gibson die 32 saves maakte en Martin Jones met 28 saves hun goal verder schoon, zodat de Sharks met een 2-0 op zak vanuit Anaheim met een brede smile huiswaarts keren. (Cor)

Previous Tilburg Trappers wacht heet avondje Deggendorf
Next NHL Draft Watch: De eerste NHL Mock Draft van 2018