Daniel Sprong met rookie record op jacht naar Calder Cup


Daniel Sprong Penguins Face-Off IJshockey

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Zijn team kwam de afgelopen week driemaal  op het ijs. De 21-jarige Amsterdammer zette deze week een absoluut record aantal goals voor een rookie in dienst van Wilkes-Barre/Scranton Penguins neer. Een prestatie van formaat!

Springfield Thunderbirds-WBS/Penguins 2-3

Op bezoek bij Springfield Thunderbirds lieten de Baby Penguins er geen gras over groeien. Liefst 49 schoten werden op Springfield’s goalie Sateri afgevuurd. Dat er uiteindelijk slechts drie pucks in vlogen was dus een klein mirakel. Aan de andere kant moest Tristan Jarry tweemaal capituleren op 30 pogingen van de opponent. Daniel Sprong liet weer van zich zien door de openingsgoal te scoren. Het was alweer zijn 31e van het seizoen. Hiermee heeft hij het record aantal goals voor een WBS/Penguins rookie in handen!

LeHigh Valley Phantoms-WBS/Penguins 2-1 (na shoot outs)

Op bezoek bij de Phantoms gingen de Penguins, die zich al hadden gekwalificeerd voor de play-offs om de Calder Cup, onderuit na shoot outs. In de reguliere zestig minuten, plus de overtime troffen beide teams eenmaal doel. Onze landgenoot was weer belangrijk. Scoorde hij ditmaal niet; wel zorgde hij voor de assist op de 1-0. Die viel overigens pas 1:50 voor het einde van de derde periode. De Penguins dachten de zege in de tas te hebben, maar 46 seconden voor tijd viel alsnog de gelijkmaker, waarna de Phantoms via shootouts wonnen.

Hershey Bears-WBS/Penguins 2-3

In een wedstrijd voor de statistieken stelde hoofdcoach Clark Donatelli een aantal verse gezichten op bij Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Wie wel gewoon mee deed was Daniel Sprong. Hij opende de score met zijn elfde powerplay goal en zijn 32e (!) goal van het seizoen. Uiteindelijk wonnen de Penguins, die dit seizoen voor de twaalfde keer tegen Hershey Bears  speelden, met 3-2. Op naar de play-offs waar Charlotte Checkers de tegenstander zal zijn.

Topscorer

De cijfers bij elkaar opgeteld kwam Daniel Sprong in totaal 65 wedstrijden in actie voor WBS/Penguins. Uiteindelijk kwam zijn puntenaantal uit op…65. Hij liet 32 goals en 33 assists noteren. Sprong liep in zijn eerste AHL seizoen dus één op één. Alleen Mason Appleton deed het namens de rookies iets beter: Appleton soorde één puntje meer. Maar daar had de aanvaller van Manitoba Moose wel elf duels meer voor nodig. Dat geeft de kwaliteit en klasse van de Nederlander nog maar eens extra aan.

Groeibriljantje

We hebben een groeibriljantje in huis. Ondanks dat het lijkt alsof Sprong al lang mee gaat, is hij pas net 21 jaar jong. Maar al met enige NHL ervaring op zak, plus de geweldige cijfers van dit seizoen in de AHL erbij, kan het haast niet anders als dat er een prachtige carriere op topniveau in het verschiet ligt. Nu wacht eerst de race om de Calder Cup. Op zijn Instagram account geeft Daniel al aan dat hij er zin in heeft. Met Face-Off zullen wij het blijven volgen.

Best time of the year #playoffs

A post shared by sprong11 (@sprong11) on

Previous Ak Bars Kazan wint eerste wedstrijd Gagarin Cup Final
Next Tilburg Trappers op zoek naar cruciale tweede zege