NHL Playoff Preview: Boston Bruins


Boston Bruins NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle 16 teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jeroen de Groot laat zijn licht schijnen op Boston Bruins 

Voorspelling voor aanvang seizoen

De ploeg zal traditiegetrouw het fysieke aspect niet schuwen, maar het is niet genoeg om écht potten te breken, vrees ik. Ik sla teams als Tampa Bay, Ottawa en Toronto op dit moment hoger aan dan Boston. Zij zullen met Detroit om plek vier strijden in Atlantic. Geen playoffs dit jaar in de TD Garden is mijn voorspelling, of ze moeten het in de Metropolitan ontzettend laten liggen komend seizoen.

Dit seizoen: 

Boston Bruins startte het seizoen heel erg wisselvallig. Eind oktober wees niets erop dat Boston Bruins dit seizoen een gevaarlijke outsider voor de titel zou gaan worden . Maar vanaf half november begon het te lopen. Met een ijzersterke reeks in december, stoomde de Boston trein op in de ranglijst. In januari, na weer een sterke reeks wedstrijden, werd er samen met Tampa Bay Lightning en Toronto Maple Leafs een onoverbrugbaar gat met de rest in de Atlantic division geslagen. Tot aan de laatste dag vochten Boston en Tampa voor de eerste plaats in de Atlantic Division. Door de nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Florida, werd Boston niet alleen tweede in de Atlantic Division maar glipte ook het kampioenschap van de Conference door de vingers.  Daardoor moeten de Bruins het in de eerste ronde van de playoffs opnemen tegen  Toronto Maple Leafs.

Vooruitblik op de play-offs:

De Bruins zijn een ervaren en een fysiek team.  Die combinatie kan wel eens de doorslag geven tijdens wedstrijden die gelijk op gaan.De Bruins gaan altijd tot het randje van wat toegestaan is (soms erover) wat regelmatig tot schorsingen heeft geleid voor bijvoorbeeld Brad Marchand. Die schorsingen kunnen een belangrijke factor worden of dit een succesvolle campagne in de Playoffs gaat worden voor de Bruins.

Keep an eye on: 

Brad Marchand! Als er één speler is die het team op sleeptouw kan nemen, is het Marchand. Voor de tegenstanders is hij een verschrikking om tegen te spelen.  Hij irriteert, zorgt dat verdedigers compleet uit hun spel gehaald worden. Maar hij is vooral een geweldige aanvaller, met een neus voor de goal.

Voorspelling:

Ondanks dat ze het thuisvoordeel hebben tijdens de Playoffs, kunnen ze er zomaar in de eerste ronde uitvliegen. Tegen high-tempo teams zoals Toronto, hebben ze het nu eenmaal erg lastig. Ik durf het in de eerste serie niet heel goed aan om een voorspelling te doen, toch ga ik voor een verrassend vroege exit voor Boston.

Previous NHL Playoff Preview: Vegas Golden Knights
Next NHL Preview Play-offs: Tampa Bay Lightning