NHL Playoff Preview: Vegas Golden Knights


Vegas Golden Knights NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle 16 teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op Vegas Golden Knights

VOORSPELLING VOOR AANVANG SEIZOEN

Zoals aangegeven denk ik dat dit een leerjaar gaat worden. Ze gaan denk ik een wisselvallig jaar tegemoet, maar ik denk ook wel dat ze wat leuke uitslagen neer gaan zetten. De Play-Offs zitten er aankomend seizoen nog niet in wat mij betreft. Maar als ze, met de jonge spelers die ze hebben, door gaan bouwen, dan zit er heel veel potentie in deze mooie nieuwe aanwinst.

Dit seizoen

Het sprookje raast maar door voor de Vegas Golden Knights. Met overmacht denderden ze in hun allereerste seizoen door de league. Gerard Gallant heeft van de door George McPhee gehaalde spelers, een goed draaiend team gemaakt. En laten we eerlijk zijn wie had dit verwacht? NIEMAND! Alle voorspellingen (ook die van Face-Off redacteur Jacco van Keulen) en de overige media met betrekking tot ijshockey over de hele wereld, hadden dit geen van allen zien aankomen. Pacific kampioen, meeste punten, winstpartijen, of wat voor record ook voor een expansion team: het is allemaal in handen van Vegas!

Vooruitblik op de play-offs

Vegas heeft laten zien dat ze voor niemand bang  zijn. Met een fitte selectie en vooral geen uitval bij de goalies Marc-Andre Fleury en Malcomn Subban kunnen ze heel ver komen. Sterker: ik denk dat er veel teams bang zijn voor deze nieuwkomer, en dat zou LA Kings dus ook moeten zijn.

Keep an eye on

Ik kan er hier wel tien neerzetten, maar ik beperk me tot drie. Marc-Andre Fleury staat als een huis in de goal, heeft af en toe reddingen waarvan je met open mond naar zit te kijken en denkt ‘hoe doet ie dat?’ William Karlsson natuurlijk! Weggeplukt bij de Columbus Blue Jackets, en van een matig scorende speler is hij uitgegroeid tot een speler van formaat met 43 goals en 35 assists in 79 wedstrijden. Hij noteerde met +49 de beste +/- rating van de NHL. Als derde kies ik voor Jonathan Marchessault, vooral omdat hij ook veel scoort in power plays.

Voorspelling

Voor de Pacific tegenstanders hoeven ze niet te vrezen in Las Vegas. Dus LA Kings wordt verslagen in de eerste ronde. Dan komt het aan op Nashville in de halve finale (denk ik), en dat gaan ze dan net niet redden. Maar eindigen bij de laatste vier van de Conference in het debuutseizoen zal een prestatie van formaat zijn.

Previous NHL Playoff Preview: Washington Capitals
Next NHL Playoff Preview: Boston Bruins