NHL Playoff Preview: Washington Capitals


Washington Capitals NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle zestien teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Richard de Weijze laat zijn licht schijnen op Washington Capitals.

Voorspelling voor aanvang seizoen

De fans willen de Stanley Cup, maar ik denk dat Washington een zware dobber gaat krijgen in de sterke Metropolitan Division met regerend kampioen Pittsburgh Penguins, New York Rangers, Columbus Blue Jackets en New York Islanders. ‘Zomaar’ vier teams die Washington de weg naar een Conference Final kunnen beletten. De playoffs halen zal normaliter geen probleem voor de Caps zijn. Maar daarna? Laten we het erop houden dat de cijfers niet heel gunstig zijn.

Dit seizoen

In de Metropolitan Division ging het lang gelijk op bovenin. Uiteindelijk bleek Washington Capitals het meest constant en pakte daardoor ook dit seizoen de titel in hun divisie. In onze preview voorafgaand aan het seizoen, gaf ik aan dat ik nog maar moest zien of het team het vertrek van een aantal sterkhouders kon opvangen. Die vraag kan dus met een volmondig JA worden beantwoord. Constantheid bleek het toverwoord in DC.

Vooruitblik op de play-offs

Eén ding blijft overeind en dat is dat de fans in Washington nu écht die Stanley Cup willen zien. Tegenstander in de eerste ronde is Columbus Blue Jackets. Een team dat geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. In het reguliere seizoen pakten de Caps acht punten meer dan Columbus. Ik verwacht dat de ploeg uit DC de Blue Jackets in vijf wedstrijden opzij zet.

Keep an eye on

Tja, dat is niet zo moeilijk. Alex Ovechkin is dé man in Washington. Hij kon weer talloze goals op zijn conto schrijven, en doorbrak twee barrieres dit seizoen: meer dan 600 goals en meer dan 1000 NHL games. Het is de Rus er werkelijk alles aan gelegen om de Stanley Cup te winnen met Washington. Een van de allergrootste NHL spelers, met nog geen enkele cup… dat doet pijn in Washington.

Voorspelling

Ik verwacht dat Washington Capitals, met alle ervaring en kwaliteit die ze in huis hebben, er vandoor gaat met de titel in de Eastern Conference. Van alle teams acht ik de Caps het meest constant. En Ovi…die zal ontketend zijn.

Previous Tilburg Trappers voor de derde keer op rij naar Oberliga finale!
Next NHL Playoff Preview: Vegas Golden Knights