Tilburg Trappers voor de derde keer op rij naar Oberliga finale!

Tilburg Trappers IJshockey Face-Off Oberliga
Nardo Nagtzaam - Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers heeft zich voor de derde keer op rij geplaatst voor de finale van de Oberliga. Na een spannende eerste periode, zette Trappers aan het einde van periode twee aan om Scorpions opzij te zetten. Het duel eindigde in 6-0, waardoor Trappers de Oberligatitel kan verdedigen. Tegenstander is Deggendorfer SC, de nummer één uit Zuid.

BOL VAN DE SPANNING

De eerste periode begon Trappers furieus, maar zoals wel vaker in deze halve finale stond Bjorn Linda een goal in de weg. Toch kwam ook Tilburg een aantal keer goed weg, en dan voornamelijk op de gevaarlijke power play van Scorpions. Maar waar Linda een treffer van Trappers in de weg stond, pakte ook Ian Meierdres een aantal belangrijke pucks. Twintig minuten ijshockey leverden geen goal op, maar wel heel veel spanning.

BAN GEBROKEN

Na twee minuten spelen in het middenstuk werd de ban dan eindelijk gebroken; Jordy Verkiel dwong de goalie van Scorpions tot een rebound, en Kevin Bruijsten tikte de rebound binnen. Na 84 minuten zonder goal, scoorde Trappers weer. Opnieuw werd het spannend in ondertal voor de thuisploeg, maar het ijzer hield Tilburg op de been. Daarna was het gas geven en niet meer omkijken. In amper anderhalve minuut tijd knalde Trappers liefst drie maal raak. Twee goals van Mitch Bruijsten en Parker Bowles tilden de stand naar 4-0, waarmee het verzet van de Duitsers gebroken was.

Trappers Scorpions

In de slotperiode was het vooral heel blijven, en zorgen dat Scorpions niet meer in het duel terug kon keren. De les van het tweede duel in Hannover (3-0 voorsprong verspelen, 4-3 na shootouts verliezen) was geleerd. Na zeven minuten maakte Nardo Nagtzaam aan de laatste ‘onzekerheid’ een einde met de 5-0. Het feest werd compleet gemaakt door Brock Montgomery die vijf minuten voor het einde de 6-0 eindstand op liet tekenen, zodat goalie Meierdres zijn goaltje omver kon gooien.

Tilburg Trappers staat door de zege voor de derde keer in de finale van de Oberliga. Tegenstander is Deggendorfer SC, de nummer één van de Oberliga Süd. De zege van Tilburg zal in die contreien met gejuich zijn ontvangen, want zij promoveren nu naar DEL2. Vrijdag aanstaande begint de finale met een thuiswedstrijd van Trappers op Stappegoor. Vanaf 20:00 uur moet de jacht naar een derde titel op rij vorm krijgen.