NHL Preview: Washington Capitals


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Richard de Weijze laat zijn licht schijnen op Washington Capitals.

Afgelopen seizoen: De Capitals waren het afgelopen seizoen op alle fronten het beste team in het reguliere hockey seizoen. De Presidents’ Trophy werd dan ook volkomen terecht aan Washington uitgereikt. En toen kwamen de playoffs. En dan zeggen de behaalde resultaten in het reguliere seizoen helemaal niks meer. Nadat, op het nippertje, in de eerste ronde van Toronto Maple Leafs werd gewonnen was Pittsburgh Penguins te sterk in de tweede ronde. Weer geen hoofdprijs voor Alex Ovechkin dus. The Gr8 had daar stevig de balen van.

Aangetrokken/Vertrokken: 
Kevin Shattenkirk (New York Rangers), Marcus Johansson (New Jersey Devils) Justin Williams (Carolina Hurricanes) en Nate Schmidt (Las Vegas Knights) lieten Washington achter zich. Onder de nieuwe spelers die voor de Capitals gaan spelen vinden we RW Devante Smith-Pelley die een belofte was bij New Jersey Devils.

Vooruitblik: De Presidents’ Trophy mag een ander team dit jaar best winnen van de Capitals fans. Eindelijk willen ze die vermaledijde Stanley Cup omhoog houden in juni in hun stadion dat de komende jaren voor veel geld de naam Capital One Arena gaat heten. Maar of het team net zo goed is als afgelopen jaar moet ik eerst nog maar zien, zeker gezien het vertrek van een aantal sterkhouders, waaronder Marcus Johansson.

Keep an eye on: Alex Ovechkin = Washington Capitals. Het gaat te ver om het een one-man-team te noemen, maar als het bij Ovi niet lukt, lukt het vaak ook niet bij het team. Van shoot-out koning TJ Oshie, één van de betere spelers het afgelopen seizoen, wordt ook weer veel verwacht.

Voorspelling: De fans willen de Stanley Cup, maar ik denk dat Washington een zware dobber gaat krijgen in de sterke Metropolitan Division met regerend kampioen Pittsburgh Penguins, New York Rangers, Columbus Blue Jackets en New York Islanders. ‘Zomaar’ vier teams die Washington de weg naar een Conference Final kunnen beletten. De playoffs halen zal normaliter geen probleem voor de Caps zijn. Maar daarna? Laten we het erop houden dat de cijfers niet heel gunstig zijn.

Previous Golden Knights verliest opening night in eigen huis
Next Word JIJ onze Face-Off TOTO kampioen? Schrijf je NU in!