Golden Knights verliest opening night in eigen huis


Recaps NHL Face Off

Vegas Golden Knights speelde vanmorgen 04:00 uur Nederlandse tijd voor het eerst een wedstrijd in de eigen T-Mobile Arena, waar de namen van de seizoenkaarthouders op het ijs zijn geschreven. Daarnaast stonden er nog vier oefenduels gepland in de Verenigde Staten van Amerika. Rowdy van Grieken, Richard de Weijze en onze NHL debutant Oscar de Kunder vertellen je wat er vannacht allemaal gebeurde.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings

Eindelijk was het zover: de eerste wedstrijd van de Golden Knights in hun eigen T-Mobile Arena!

Vegas begon de wedstrijd goed met een vroege goal van Cody Eakin, maar Nic Dowd en Kurtis MacDermid bogen deze achterstand om voor de Kings. William Carrier maakte later gelijk. In overtime besliste Brooks Laich het duel in voordeel van Los Angeles.

Philadelphia Flyers  – New York Rangers

De Rangers en Flyers speelden back to back tegen elkaar. Was het gisteren New York dat in overtime won, ditmaal flikte Philadelphia hetzelfde kunstje.

Nadat Flyers-keeper Brian Elliott een prachtige redding maakte, namen de Rangers namen een 2-0 voorsprong door goals van Paul Carey en David Desharnais, waarna Samuel Morin de aansluitingstreffer verzorgde. Scott Laughton en Oskar Lindblom vervolgens Philadelphia op voorsprong. Michael Granber maakte op zijn beurt weet gelijk. In overtime was Travis Konecny de gevierde man voor de Flyers.

Opvallend was nog dat de kleine Ranger Bobby Farnham de veel grotere Flyer Samuel Morin opzocht na een stevige hit: het kostte hem wel een game misconduct.

Columbus Blue Jackets – St Louis Blues

Columbus Blue Jackets haalde vannacht uit tegen St Louis Blues: 5-1 werd het liefst.

Tyler Motte, Markus Hannikainen en Markus Nutivaara zorgden voor een 3-0 stand na de eerste periode. Nadat de Blues in de tweede periode tweemaal scoorden en de thuisploeg dat eenmaal deed, scoorde Dean Kukan vlak voor tijd de winnende goal. Prima zege dus opnieuw voor het team van John Tortorella, die zag dat zijn goalie Jonas Korpisalo slechts negentien saves hoefde te maken.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning

In de week dat Tampa Bay Lightning bekend maakte dat Vincent Lecavalier’s shirt aan de balken gaat hangen, speelde de club uit Tampa Bay een van de laatste pre-season friendly games afgelopen nacht tegen de Florida Panthers.

In de eerste periode kwamen beide teams niet tot het score van goals. Maar al vroeg in de tweede periode kwamen de Panthers uit Florida op voorsprong door twee goals van Jonathan Huberdeau. In het begin van de derde periode wist Tampa Bay toch nog iets terug te doen door een goal van Ryan Callahan. Maar in het slot van deze friendly game wisten beide teams nog eenmaal te scoren. Hiermee eindigde het in een 4-2 zege voor de Panthers.

Dallas Stars – Minnesota Wild

In het American Airlines Centre Dallas namen de Stars en Wild het tegen elkaar op.

Al binnen de minuut zette Tyler Pitlick de 1-0 op het scorebord. Een andere Tyler, Seguin, en ook Jason Dickinson bouwden de score verder uit. Zucker deed nog wat terug voor Minnesota, maar Seguins tweede van de avond bracht de eindstand op 4-1.
 

Previous BREAK! SPRONG NAAR WILKES-BARRE/SCRANTON IN AHL
Next NHL Preview: Washington Capitals