NHL Draft Watch: Minnesota-Duluth wint Frozen Four


DraftWatch Face-Off

In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen dit jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Vandaag blikken we terug op de Frozen Four, waar Minnesota-Duluth het titel in de Amerikaanse NCAA pakte.

Bulldogs pakken tweede titel

Minnesota-Duluth Bulldogs maakte in de eerste periode het verschil. Na een kleine tien minuten opende aanvoerder Karson Kuhlman de score. Door een schijnbeweging verkeek keeper Cale Morris zich op het schot van Kuhlman en stond het 1-0. In de laatste minuten van de periode maakte Jared Thomas er 2-0 van en zaten de Bulldogs op rozen. In de tweede periode domineerden de Bulldogs, maar was het Notre Dame dat wist te scoren. Op de powerplay bediende Cam Morrison (Colorado Avalanche) Andrew Oglevie en stond het 2-1 met nog meer dan een halfuur op de klok. Dichterbij kwamen de Fighting Irish echter niet, want Minnesota-Duluth gooide achterin de deur dicht. Hierdoor konden de Bulldogs na zestig minuten zegevieren: de NCAA-titel ging mee naar Duluth.

Draft prospects

Tijdens deze editie van de Frozen Four deden twee noemenswaardige talenten mee voor de aankomende Draft:

  • Quinton Hughes: de verdediger werd met Michigan in de halve finales uitgeschakeld door Notre Dame. In dit duel werd hij van het scorebord afgehouden. Hughes is een kleinere verdediger (1 meter 78 lang) en beschikt over fantastisch aanvallend instinct.
  • Scott Perunovich: hij werd met Minnesota-Duluth kampioen. Perunovich werd vorig jaar overgeslagen in de NHL Draft, maar dat zal deze zomer niet nog eens gebeuren. Hij is net als Hughes een kleinere verdediger met een geweldig aanvallend spel. Zowel in de halve finale als in de finale wist hij geen goal of assist te leveren.

Draftwatch updates

Deze week pakken we ook even het nieuws erbij van de toptalenten voor de Draft. Deze week werd bekend dat Rasmus Dahlin dit seizoen niet meer in actie zal komen. Hij speelde al een heel seizoen mee in de Zweedse competitie met Frolunda HC, waar hij regelmatig schitterde. Ook mocht de verdediger Zweden vertegenwoordigen op het WK onder-20 en op de Olympische Winterspelen. In een persbericht vertelt hij dat hij nu de tijd nodig heeft om van dit zware seizoen te herstellen. Daarom komt hij niet in actie op het WK in Denemarken, dat voor mei op de kalender staat.

In Ontario is aanvaller Andrei Svechnikov terug van een schorsing. Hij moest vier duels in de OHL-play-offs uitzitten, na een headshot tegen Sudbury Wolves. Op dit moment speelt hij met zijn club Barrie Colts in de tweede ronde van de play-offs. Vanavond (zondag) speelt hij game 3 tegen Kingston Frontenacs. De Colts leiden de series 2-0.

Previous Colorado Avalanche en Philadelphia Flyers pakken laatste plekken in de play-offs
Next Tilburg Trappers met 2-0 onderuit bij Hannover Scorpions