Tilburg Trappers met 2-0 onderuit bij Hannover Scorpions


Overwerk voor Tilburg Trappers. Hannover Scorpions won het vierde duel met 2-0, en komt dinsdag naar Stappegoor voor het beslissende vijfde duel in deze halve finale.

NIET DES TRAPPERS

Tilburg kwam niet lekker op gang, ondanks dat het de eerste power play kreeg. Het speelde wat stroef, en kwam zelf goed weg toen het een 5-on-3 prima neutraliseerde. Na twaalf minuten lag de puck achter Ian Meierdres. Sean Fischer drukte af op aangeven van Chad Niddery. Trappers pakte het wat beter op, maar langszij kwam het niet in het eerste deel.

Trappers Scorpions
Foto: Arie Leeuwesteijn

VEEL BETER

Scorpions begon het middenstuk met een paar kleine kansjes. Daarna namen de Brabanders het initiatief, maar een gaatje vond het niet. Hannover kreeg een levensgrote kans op 2-0, maar verzilverde die niet. Ook daarna was Trappers veruit de bovenliggende partij, maar belonen deed het zich niet. Een pijnlijke deksel kreeg het op de neus bij het scheiden van de markt. Chad Niddery vond in overtal opnieuw Sean Fischer, die één tel voor de zoemer de 2-0 binnen legde.

In de derde periode wilde het niet echt vlotten, ook door tijdstraffen aan Brabantse zijde was het rommelig. Scorpions bleef relatief eenvoudig op de been. Het échte vuur doofde naar mate de tijd verstreek. En zo verdween Tilburg met een 2-0 nederlaag van het ijs.

Dinsdag 20:00 uur staat Game 5 in de serie op het programma. Op Stappegoor wordt beslist wie de finalist wordt vanuit deze halve finale.

Previous NHL Draft Watch: Minnesota-Duluth wint Frozen Four
Next NHL Bracket Challenge 2018