Colorado Avalanche en Philadelphia Flyers pakken laatste plekken in de play-offs


NHL Recaps Face-Off

De laatste speelronde van de reguliere wedstrijden. Hierna is het, of het WK met het nationale team, of je baard laten groeien en meedoen in de play-offs of gewoon vakantie. Onze redactie leden hebben een hele korte nacht achter de rug of hebben de nachtrust overgeslagen. Welke variant ze ook gekozen hebben, Rik Bruijnius, Cor Machielsen, Marko Bok en Jonathan van Osta brengen jullie op de hoogte van de uitslagen en als resultaat daarvan in deze laatste speelronde, welke clubs er doorgaan naar de play-offs en voor wie het seizoen erop zit.

Philadelphia Flyers – New York Rangers 5-0

Inmiddels is bekend geworden dat Alan Vigneault is ontslagen als coach van de Rangers. Dat zal niet alleen aan deze wedstrijd hebben gelegen. Claude Giroux scoorde een hattrick, Brian Elliott had een shutout en de overige twee goals kwamen van Ivan Provorov en Michael Raffl. (Cor)

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 4-1

Een dramatische tweede periode voor Chaicago in Winnipeg. Drie tegengoals in een paar minuten, waaronder twee van Andrew Copp. Conner Hellebuyck pakte nog even een NHL record mee, hij heeft de meeste zeges in een seizoen (44) voor een Amerikaanse goalie (mb)

Boston Bruins – Ottawa Senators 5-2

Boston kan de titel in de Atlantic Division en die van de Eastern Conference nog pakken, na een moeizame zege op Ottawa. Ryan Dzingel scoorde beide goals voor Ottawa, maar daartussen zaten drie goals van Boston. Pas in de slotfase kreeg Boston goal vier en vijf cadeau, via een two on one en een empty netter (mb)

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 4-2

Toronto pakte een nieuw puntenrecord, met 105 punten in een regulier seizoen. Ook de 38 wins voor goalie Frederik Andersen zijn een record. De wedstrijd zelf was erg leuk en spannend, met veel goals in de slotfase. Montreal kwam nog terug tot 2-3, maar zonder een goalie werd het uiteindelijk nog 4-2 voor de Leafs (mb)

Detroit Red Wings – New York Islanders 3-4 OT

Detroit gaf een 3-1 voorsprong weg en kreeg nog een nederlaag te verwerken ook. Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader en Dylan Larkin scoorden voor de Red Wings, Andrew Ladd, Anders Lee en Ryan Pulock voor de Islanders. In overtime kwam de winnende van John Tavares (mb)

Florida Panthers – Buffalo Sabres 4-3

Nog niet eerder won Florida zo veel thuiswedstrijden, helaas was het niet genoeg voor een play-off ticket. De wedstrijd tegen Buffalo kon hier ook geen verandering meer in brengen, daar het al bekend was dat Philadelphia hun wedstrijd had gewonnen. Toch liet men het opgekomen thuis publiek zien dat ze een goed seizoen achter de rug hebben en dat er toekomst in deze jonge groep zit. Met Vincent Trocheck en Jonathan Huberdeau, beiden 24 jaar, als mannen van de wedstrijd vandaag zegt dat genoeg. (rb)

Washington Capitals – New Jersey Devils 5-3

Voor Washington stond vandaag nummer 49 centraal. Nee niet het rugnummer. Het was vandaag de 49e overwinning van het seizoen en Alex Ovechkin scoorde zijn 49e goal van het jaar. Daar waar Washington verwacht werd in de titel strijd in de Metropolitan divisie zal het voor velen een verrassing zijn dat New Jersey zich voor de play-offs geplaatst hebben. (rb)

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 3-2 OT

Vanavond speelde de nummer een van de League tegen Carolina, een team dat eigenlijk geen plek in de Playoffs meer kon krijgen. Toch won Carolina met 3-2 in overtime, geholpen door een zeer vroeg goal (19 seconden) van Jordan Staal. Tampa Bay wist zich nog te herpakken en in de tweede en derde periode van een 2-0 achterstand terug te komen tot een 2-2 stand, maar verloor uiteindelijk in overtime. Het verlies betekend dat Tampa Bay de eerste plek in de divisie nog kan verliezen aan de Bruins. (jo)

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 4-2

Nashville is het beste in het reguliere seizoen van de NHL. Kunnen ze het weer tot de Stanley Cup finale schoppen? Columbus is zeker van de eerste wild card plek van de Eastern conference. Filip Forsberg liet zien door een hattrick te scoren klaar te zijn voor de play-offs. (rb)

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 0-3

De Ducks wisten deze wedstrijd veel rust te behouden, en wonnen met ogenschijnlijk gemak van de Coyotes. De winst van Anaheim, en het verlies van de Sharks in de wedstrijd met de Wilds, betekend dat Anaheim in de Playoff race tegen de Sharks het thuisvoordeel zal krijgen.(jo)

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 5-2

Deze wedstrijd was voor beide team erg belangrijk, want de winnaar zou niets anders krijgen dan de laatste wild card positie in  de Western Conference. Die druk zag je terug in de wedstrijd: er hing een echte playoff mentaliteit in de lucht. De Avalanche kwamen als winnaar naar voren, doordat ze hun kansen beter benutten. (jo)

Calgary Flames – Vegas Golden Knights 7-1

De Knights en vooral Marc-Andre Fleury hadden niet hun dag. De laatste twee reguliere wedstrijden werden allebei verloren. Maar ze staan in de play-offs en zijn divisie kampioen dus wat maakt het uit zou je zeggen. Vier goals voor Mark Jankowski en de eretreffer voor de Knights kwam van Cody Eakin. De Golden Knights kunnen zich op gaan maken voor een battle met de Kings in de eerste ronde van de play-offs. (Cor)

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 3-2 SO

Deze wedstrijd stond in het teken van het afscheid van de Sedin broers. Ze moesten nog extra tijd doorbrengen ook, want na een 2-2 kwam het ook nog tot overtime. De Oilers werkten een beetje mee door niet te scoren en Henrik Sedin scoorde bijna, maar de puck werd door Kriss Russel net voor de lijn gestopt. Dan maar via de shootouts. Daniel Sedin scoorde een shootout. Hendrik Sedin faalde, Connor McDavid en Leon Draisattl niet. Toch een mooi afscheid, een staande ovatie in Rogers Arena en nog even in Oilers town gekozen worden tot stars of the game samen met Connor McDavid, die wederom de Art Ross troffee wint met zijn 108 punten. Sinds 1999 niet meer voorgekomen dat dezelfde speler hem achter elkaar wint.  En voor de Sedin broers  niets anders dan respect voor zeventien jaren hockey en dus namens Face-Off bedankt. (Cor)

Los Angeles Kings – Dallas Stars 2-4

Weer een hattrick voor Jamie Benn, en nog wel in de eerste periode. Samen met de goal van Devin Shore stond het na twintig minuten gewoon 0-4. Twee goals van Alec Martinez maakte de stand wat dragelijker, en kunnen nu de Kings zich gaan opmaken voor de strijd tegen de Golden Knights in de eerste ronde van de play-offs. Cor

San Jose Sharks – Minnesota Wild 3-6

Martin Jones, de goalie van de Sharks, werd toch na 40 minuten toch maar vervangen, nadat hij in de tweede periode drie goals om de oren kreeg in drie en een halve minuut. Mikael Granlund en Jason Zucker waren daarvoor verantwoordelijk. Na twintig minuten stond het nog 2-2 door goals van Jonas Brodin en Matt Cullen voor de Wild en Brent Burns en Joe Pavelski voor de Sharks. In periode drie scoorden Timo Meier en Eric Staal nog voor de statistieken. (Cor)

Previous MATCH POINT! Trappers bij zege in Hannover naar finale Oberliga!
Next NHL Draft Watch: Minnesota-Duluth wint Frozen Four