Van alles wat in drie duels voor Daniel Sprong’s WBS Penguins


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen week twee keer in actie.

Te gast in Grand Rapids

De Penguins gingen op vrijdagavond op bezoek bij Grand Rapids Griffins, de tweede ploeg van Detroit Red Wings. Binnen twee minuten namen de Griffins de leiding door een goal van Matt Puempel, maar vroeg in de tweede periode maakte Adam Johnson gelijk. Eric Tangradi’s goal bracht de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 2-1. In de derde periode domineerde Wilkes-Barre/Scranton en het goede spel werd beloond: Garrett Wilson maakte gelijk en Teddy Blueger zette de Penguins op 2-3. Wilsons empty netter stelde de zege veilig voor Sprongs team. Onze landgenoot bleef deze wedstrijd puntloos, maar dat zal hem weinig schelen. Zijn ploeg pakte immers de zege!

De Collin Delia show

Na de zege in Grand Rapids mochten de Baby Pens meteen de bus in. De roadtrip ging op zaterdag verder in Rockford, tegen de Icehogs (Chicago Blackhawks). Hoewel je zou kunnen verwachten dat Wilkes-Barre/Scranton vermoeid zou zijn na deze reis, waren de Baby Pens duidelijk de betere ploeg. Er werden 34 schoten afgevuurd op Icehogs-goalie Collin Delia, maar hij stopte ze allemaal. Aan de andere kant werd er wel gescoord: Anthony Louis en Andreas Martinsen (tweemaal, waarvan een empty-netter) gaven de thuisploeg een 3-0 overwinning.

Nederlaag na shoot-outs

Op zondag stond de laatste van de serie van drie duels op het programma, uit bij Milwaukee Admirals. Tot tweemaal toe werkten de Penguins een achterstand weg, waarvan de laatste goal vlak voor tijd viel. Het resulteerde uiteindelijk in een 2-2 eindstand. In overtime werd niet gescoord, waar Sprong nog stuitte op de Admirals goalie. Shoot-outs brachten de beslissing. Christian Thomas (WBS/Penguins) en Justin Kirkland (Milwaukee Admirals) benutten hun poging, Daniel Sprong miste. In de vierde ronde besliste Anthony Richard het duel in het voordeel van de Admirals.

Rustig weekend

Drie duels, een gewonnen, een verloren in reguliere speeltijd en een na shoot-outs. Op naar volgende week, waar vrijdag en zaterdag gespeeld wordt. Een rustig weekend dus, gezien de drie weekenden op rij waarin driemaal gespeeld werd.

Previous Jokerit trekt stand gelijk, belangrijke uitzege Metallurg
Next Alles of niets! Game three tussen Herentals en Nijmegen