Daniel Sprong point leader bij San Diego Gulls


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Drie wedstrijden waarin weer de benodigde punten door Sprong gepakt worden. Nog geen plek in de eerste lijn, maar wel point leader bij San Diego Gulls!

San Diego Gulls – Grand Rapids Griffins (3-4)

In het eigen Pechanga Arena traden San Diego Gulls met Daniel Sprong aan tegen Grand Rapids Griffins, het AHL team van Detroit Red Wings. Coach Kevin Dineen van Gulls vierde zijn 500ste AHL wedstrijd als coach. Helaas voor de laatst genoemde werd zijn jubileum verstoord door de Griffins. San Diego gaf namelijk een 3-1 voorsprong weg in de tweede en derde periode. Helaas voor Daniel Sprong kon hij tijdens deze wedstrijd niet zijn stempel drukken op het spel van San Diego en kwam hij niet verder dan een schot op goal in de derde periode.

Colorado Eagles – San Diego Gulls (1-2 SO)

Na het verlies van San Diego tegen Grand Rapids Griffins, stonden twee uitwedstrijden op het programma voor Daniel Sprong en zijn teammaten tegen Colorado Eagles. Het AHL team van Colorado Avalanche werd al drie keer eerder verslagen dit seizoen. Ook voor Daniel zijn de Eagles een graag geziene tegenstander, zo gaf hij de assist op Corey Tropp bij de 1-0. In de tweede periode moest de Amsterdammer wel twee minuten op de strafbank plaats nemen wegens slashing. Na drie periodes en overtime was de stand nog steeds 1-1. Shootouts moesten beslissing brengen. Waar Alex Broadhurst en Justin Kloos wel wisten te scoren voor San Diego, miste Sprong helaas het net. Gelukkig wist er bij Colorado niemand te scoren en zo wonnen San Diego Gulls toch hun wedstrijd.

Colorado Eagles – San Diego Gulls (3-1)

Een dag later was het na vier overwinningen voor San Diego, in de vijfde ontmoeting Colorado Eagles die er deze keer met de winst vandoor gingen. De enige goal aan kant van San Diego werd gemaakt door Daniel Sprong. Het was even goed kijken of de puck over de lijn was, maar op aangeven van Brent Gates Jr. werd de gelijkmaker toch op naam van Sprong bijgeschreven. In de tweede periode moest de Nederlander twee minuten op de strafbank plaats nemen wegens delay of game.

Point leader

Het zijn nog geen geweldige cijfers, maar toch is Daniel Sprong met zes goals en elf assists de nieuwe leader in points total bij San Diego Gulls. En dat is iets om heel trots op te zijn, aangezien de Nederlander niet in de eerste lijn staat en ook niet de meeste minuten maakt. Het is nu aan Daniel om deze lijn door te zetten want met 16 punten volgen teamgenoten Sam Carrick en Chris Wideman de Amsterdammer op korte afstand om zijn plek als point leader over te nemen.

Het lijkt ons niet meer dan logisch dat Sprong deze week tegen Grand Rapids Griffins, San Jose Barracuda en Stockton Heat op de eerste lijn start. Hij was afgelopen week al van de derde naar de tweede opgeschoven en dat heeft tot nu toe zijn vruchten afgeworpen. Nu naar de eerste lijn en meer punten pakken!

Previous Blues verslaan Avalanche en pakken koppositie in de West, Oilers herstellen zich tegen de Stars
Next Quinnipiac Bobcats: het team, de cijfers