Blues verslaan Avalanche en pakken koppositie in de West, Oilers herstellen zich tegen de Stars


Face-Off IJshockey NHL

Vijf wedstrijden in de NHL afgelopen nacht. De Blues versloegen de Avalanche en pakten zo de koppositie in de Central Division. Columbus pakte een shutout tegen Washington en de Panthers overklaste de Senators. De update vind je hier.

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 3-0

Columbus goalie Joonas Korpisalo stopte alle dertig schoten van de  Capitals en heeft nu drie shutouts dit seizoen. Oliver Bjorkstrand scoorde twee goals voor de Blue Jackets.

Dallas Stars – Edmonton Oilers 1-2

Na vier nederlagen op een rij wisten de Oilers de zware uitwedstrijd te winnen in Dallas. Miko Koskinen stopte 34 schoten waaronder een hele belangrijke in de slotseconden op een actie van Corey Perry. Met twee assists voerde Oiler Connor McDavid zijn totaal op naar 59 punten (20G, 39A)

Florida Panthers – Ottawa Senators 6-1

De Panthers hadden geen kind aan de Senators. Noel Acciari scoorde een hattrick en Jonathan Huberdeau gaf vier assists.

New York Rangers – Nashville Predators 2-5

De uitslag doet anders vermoeden, maar de laatste twee goals voor de Predators waren empty netters. Nashville’s goalie Juuse Saros moest 39 reddingen maken om de winst binnen te halen. Nashville daarentegen lieten maar 24 schoten los op de goal van de Rangers. Roman Josi was goed voor drie punten met twee goals en een assist.

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 5-2

In de strijd om de koppositie in de Western Conference en de Central Division pakte Stanley Cup kampioen St. Louis de punten. Colorado bouwde een voorsprong op van 1-2 maar twee ‘mindere’ minuten aan het eind van de tweede periode betekende de ommekeer. David Perron scoorde een hattrick en beëindigde daarmee een negen game point streak van de Avalanche.

Previous Luleå: het team is de uitblinker, niet het individu
Next Daniel Sprong point leader bij San Diego Gulls