Vroeg kerstcadeau voor Daniel Sprong


Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Deze week speelde Sprong drie wedstrijden waarbij hij de laatste niet uitkwam voor San Diego Gulls, maar voor een oude bekende.

San Diego Gulls – Grand Rapids Griffins (2-3 SO)

Daniel Sprong startte na het goede spel van de afgelopen weken op de eerste lijn voor San Diego Gulls. En gelijk kon hij zijn stempel drukken op het spel van San Diego. Met een gemiddelde van twee tot drie schoten op goal per wedstrijd, schot hij in deze wedstrijd maar liefst acht keer op het goal van goalie Jimmy Howard. In de derde periode schoot Sprong op aangeven van Josh Mahura de gelijkmakende 2-2 in het net. Zo sleepte hij er sowieso een punt uit voor San Diego, helaas in de shootout miste Sprong het goal en ging de winst alsnog naar het AHL filiaal van Detroit Red Wings.

San Diego Gulls – San Jose Barracuda (2-4)

Weer een plek in de eerste lijn voor de Nederlander die steeds meer en meer zijn draai vind en zijn oude vorm in de AHL weer laat zien. Helaas werd de 1-0 voorsprong van Daniel en zijn team in de derde periode compleet teniet gedaan. Met vier unanswered goals van San Jose was het Jack Kopacka die voor San Diego nog de 2-4 wist te scoren.

Sprong San Diego Gulls

New York Rangers – Anaheim Ducks (5-1)

Kerst kon niet beter beginnen dit jaar voor Daniel Sprong, niet alleen haalde Anaheim Ducks Sprong weer terug naar het team. Hij kreeg zelfs een plek in de tweede lijn samen met Devin Shore en Adam Henrique. Helaas werd de terugkomst van de “Dutch Duck” niet een met een gouden randje voor Sprong. Bij maar liefst drie van de vijf goals van New York Rangers stond Sprong op het ijs. Dit zorgt dan voor een plusminus rating van -3 voor Daniel. Gelukkig heeft Daniel zijn visitekaartje af kunnen geven. Hij zorgde voor drie schoten op het goal van goalie Hendrik Lundqvist.

Daniel Sprong Anaheim Ducks IJshockey

Vaste waarde

De recall naar Anaheim is eentje die niemand zo snel al aan zag komen, dat betekend niet dat de recall niet terecht is. Wanneer jij met achtien punten nog steeds teamleader in points bent bij San Diego Gulls, kunnen ze bij de grote broer in Anaheim niet om je heen. Nu is het zaak om na de feestdagen de flow van de laatste weken door te zetten zodat Sprong ook in de NHL weer kan laten zien dat hij van vaste waarde is voor elk team in de NHL. Wij hebben in ieder geval vertrouwen in onze “Dutch Duck”.

Previous "Ik heb veel vertrouwen en kan niet wachten om weer te spelen."
Next VTM Nieuws en HLN moeten aan gedegen journalistiek doen