Playoffs Special: Ron Berteling, Manitas Demelinne en Nico van Galen Last


Wie gaat er volgens jou met de BeNe League titel vandoor dit seizoen?

HIJS Hokij Den Haag Beker IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Nico: Den Haag! Er komt wat slijtage bij Heerenveen haar sleutelspelers, en daarbij vind ik Idzenga niet goed keepen dit seizoen. Hij had vorig seizoen een superseizoen heeft dat niveau niet gehaald. De Friezen worden ook ouder en dat straalt eraf, en bij hun Nederlandse spelers zit niet het niveau, dat er wel bij Den Haag zit. Ook werd er in het seizoen veel gevraagd van een kleine groep spelers en dat zal denk ik de doorslag gaan geven.

Maar spannend zal het worden, ik hoop dat de Flyers zich niet gekrenkt voelen door deze woorden, maar dat ze zich nog een keer kunnen opladen. Mijn hart ligt natuurlijk wel bij Heerenveen, ik hoop dat ze lekker gaan pieken in de playoffs tot het einde!
Ron: Den Haag, zonder twijfel. Zij zijn al team dit seizoen heet meest constant geweest en hebben daarbij een brede selectie. Elk team krijgt tijdens het seizoen met een terugval te maken. Ook HIJS heeft moeilijke wedstrijden gekend, maar die wisten zij toch in winst om te zetten. Dat is een ongekende kwaliteit.

 

Manitas: Den Haag! Zoals ik net al zei: De beker gewonnen, de landstitel gewonnen, en een heel erg goed BeNe League seizoen gedraaid. Dan kun je niet om de favorietenrol heen; aan hen om daarmee om te gaan, en om dit waar te maken.

Previous Nederlaag voor Tampa Bay, zege voor de Rangers en Blues
Next Kaarten Seattle binnen kwartier uitverkocht