Nederlaag voor Tampa Bay, zege voor de Rangers en Blues


NHL Recaps Face-Off

Vijf duels afgelopen nacht, met onder andere eindelijk weer eens winst voor de Rangers en de Blues. Marko Bok en Jonathan van Osta praten je bij

Montreal Canadiens – New York Islanders 3-1

Montreal won thuis van de Islanders, die zichzelf een slechte dienst bewezen in de race om de play-off wild cards. Met de vierde nederlaag op rij, is het gat nu vier punten op Columbus. New York begon nog goed, Mathew Barzal scoorde de 1-0. Paul Byron maakte gelijk en daarna ontspon een leuke pot, die in evenwicht was. Er was een powerplay voor nodig om de Canadiens op voorsprong te zetten, Jonathan Drouin was de afmaker. Nikita Scherbak scoorde voor de tweede wedstrijd op rij en zo werd het 3-1. Antti Niemi stopte 27 schoten voor Montreal (mb)

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 1-2 OT

Tampa Bay kreeg Buffalo op bezoek en het werd een verrassende zege voor de gasten. De Sabres verloren Evander Kane aan de Sharks en dat waren relatief een hoop punten voor een team dat afhankelijk is van een man of zes. Het geeft andere namen de kans om op te staan en Evan Rodriguez lijkt dat te doen. Vijf punten in de laatste zes duels voor hem, waaronder de gelijkmaker vandaag. Cory Conacher had de Lightning op 1-0 gezet, Rodriguez maakte halverwege de derde periode gelijk. In overtime pakte goalie Andrei Vasilevskiy een straf en zo kon Buffalo de zege pakken (mb)

St. Louis Blues – Detroit Red Wings 2-1

De St. Louis Blues hebben de afgelopen zeven wedstrijden verloren; de ergernis bij het team was dan ook aardig opgelopen. Ondanks enkele mooie kansen kregen de Blues de puck gedurende de eerste periode niet achter de goalie geplaatst. Pas in de tweede periode wist Scottie Upshall een rebound mee te pakken en scoorde hij de 1-0. In de derde periode maakte Alex Pietrangelo de 2-0 op het bord. De Red Wings wisten een shutout te voorkomen, nadat ze hun goalie op inruilden voor een zesde speler op het ijs. Carter Hutton heeft de Blues met 35 saves door de wedstrijd heen gesleept.(jo)

Colorado Avalanche – Calgary Flames 5-2

Het gebeurt wel eens vaker, maar het blijft verrassen. In slechts tien minuten werd de wedstrijd bepaald. Nadat de Flames met 0-2 voor stonden op Colorado, wisten de Av’s in tien minuten tijd vier keer te scoren gedurende de tweede periode. De rest van de wedstrijd wisten beide teams de verdediging goed te versterken, waardoor er niet veel meer gebeurde. Pas in de laatste minuut maakte Duncan Siemens nog de 5-2 voor Colorado. (jo)

Vancouver Canucks – New York Rangers 5-6 OT

De Bench Officials hadden het druk bij deze wedstrijd. Maar liefst tien goals vielen in de reguliere tijd. Vooral de eerste periode was druk, met drie goals door de Rangers en twee door Vancouver. Het was weer spannend, want met nog vijf minuten op het bord kwamen de Rangers met 4-5 voor te staan. In de laatste minuut maakte Brock Boeser een einde aan de goede hoop, door nog even de 5-5 binnen te tikken. New York zal blij geweest zijn met de winning goal in overtime, want ze hadden al een losing streak van 7 games. Om de drukte van het spel nog even te benadrukken: ondanks vijf goals tegen had Henrik Lundqvist wel nog steeds 50 saves gemaakt! (jo)

Previous Goals, goals en nog eens goals!
Next Playoffs Special: Ron Berteling, Manitas Demelinne en Nico van Galen Last