Goals, goals en nog eens goals!


NHL Recaps Face-Off

Negen duels vannacht in de NHL, waarbij heel veel goals vielen. Marko Bok, Jonathan van Osta en Richard de Weijze nemen je mee naar wat er allemaal gebeurde op het Noord Amerikaanse ijs.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 4-3 OT

Boston had het zwaar tegen de Hurricanes en dankte de zege aan een psychologische tik. Carolina nam de leiding via Brock McGinn en zag Rick Nash, met zijn eerste goal als Bruin, gelijk maken. Teuvo Teravainen maakte er 2-1 voor Carolina van en Sebastion Aho maakte de 3-1, vlak voor het einde van de periode. Toen was daar echter Riley Nash, die met drie seconden te gaan de stand op 3-2 bracht. Tommy Wingels maakte er 3-3 van en in overtime was daar weer Charlie McAvoy, die een geweldig debuutjaar kent als verdediger. Zeven goals en 23 assists, petje af (mb)

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 2-3

Pittsburgh en New Jersey kwamen tot bijna 80 schoten op doel en het waren de Devils die dat beter deden. Kyle Palmieri maakte de openingstreffer van Sidney Crosby ongedaan en Taylor Hall verlengde zijn pointstreak naar 15, door de 2-1 te maken. Matt Hunwick maakte gelijk en Stefan Noesen maakte de game winning goal (mb)

Washington Capitals – Ottawa Senators 3-2

Washington herstelde zich van de zeperd tegen Columbus. Evgeny Kuznetzov scoorde twee keer voor de Capitals en Tom Wilson deed dat één keer. Mike Hoffman scoorde, op aangegeven van goalie Mike Condon, zijn nachttiende goal van het seizoen voor de Senators en Erik Karlsson maakte het nog spannend met de 3-2 (mb)

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 3-2 OT

De Maple Leafs waren vannacht op bezoek in Florida, na het verlies tegen Tampa Bay uit op een winst. Maar dat ging niet zoals gewenst. Na tien minuten wist Aleksander Barkov een powerplay goal te maken tegen Toronto. Vervolgens benaderde in de 22e minuut Jonathan Huberdeau het net van de Maple Leafs. Doordat goalie Mckelhinney uit positie kwam, belandde de tweede puck achter in het net. De rest van de tweede periode werd benut voor een Canadese comeback, waarna niet meer gescoord werd. Met nog iets meer dan een minuut van overtime te gaan, verloste Jared McCann de aanwezig fans en scoorde het winnende doelpunt voor Florida.(jo)

Minnesota Wild – St. Louis Blues 8-3

Commentators in de NHL zeggen weleens dat het tegenwoordig vrijwel onmogelijk is geworden om nog veel goals te scoren in de NHL. Minnesota Wild toonde vannacht dat die stelling niet waar is. Zowel in de eerste als in de tweede periode wist Minnesota drie maal per periode te scoren. In de derde periode schoof Eric Staal ook nog eens tweemaal de puck in het net van St. Louis, waarmee hij netjes zijn hattrick voor deze wedstrijd in de zak had. De laatste tien minuten nam Minnesota wat gas terug en werd de wedstrijd rustig uit geschaatst. Dit is de vijfde winst op rij voor Minnesota. (jo)

Winnipeg Jets – Nashville Predators 5-6

Nog een wedstrijd waarbij veel gescoord werd, maar dan wat meer verdeeld. Een uitslag die overigens niet verwacht werd na een doelpuntloze eerste periode. In de tweede periode werden maar liefst zeven goals gemaakt: vier voor Winnipeg en drie voor Nashville. Nadat de Jets in de derde periode op een 5-3 voorsprong kwamen, nam het offensief van de Predators toe. In tien minuten tijd werd de stand omgetoverd van 5-3 naar 5-6, waarbij de winning goal werd gemaakt door Ryan Hartman in de negentiende minuut. (jo)

Dallas Stars – Calgary Flames 2-0

Een pittig potje hockey in Dallas vannacht, waar veertien tijdstraffen werden uitgedeeld. Dallas Stars goalie Ben Bishop was de grote man met 38 saves, waarvan liefst zeventien in de tweede periode. Vlak voor de eerste zoemer lag de eerste puck in het Flames net, via Devin Shore. De powerplay goal van Tyler Seguin halverwege de tweede periode zorgde voor de uiteindelijk 2-0. (rdw)

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 1-4

Back to back zeges van Los Angeles Kings op Vegas Golden Knights. Beide teams hadden hun eerste goalies rust gegeven. Grote man aan de Kings zijde was derde goalie Jack Campbell die in zijn tweede NHL duel uit zijn carriere fantastisch stond te keepen. Nadat de Kings, via Anze Kopitar, de 3-1 op het bord hadden gezet kwam de zege niet meer in gevaar. (rdw)

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 5-2

Connor McDavid zette zijn Oilers op een 1-0 voorsprong, waarmee de eerste periode ook werd geeindigd. In de tweede periode draaiden de Sharks de rollen volledig om. Vier ‘unanswered goals’ zorgden voor een 4-1 stand. In de derde periode gebeurde er buiten een goal voor beide teams niet veel, waardoor de punten in San Jose bleven. (rdw)

Previous AHL: update met een blik op Milwaukee Admirals
Next Nederlaag voor Tampa Bay, zege voor de Rangers en Blues