Playoffs Special: Ron Berteling, Manitas Demelinne en Nico van Galen Last


Wat vond je in het algemeen van het afgelopen BeNe League seizoen?

Zoetermeer Panters IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Ron: Ik vond het vooral leuke wedstrijden voor het publiek. Er gebeurde altijd wel iets, en er werd veel gescoord. In de breedte denk ik dat dit goed is voor de sport nu, want over de gehele linie komt er steeds meer publiek naar het ijshockey toe.

Manitas: Ik vond het een prima seizoen. De mix van Nederlandse en Belgische teams gaan prima samen. Wel is het verschil tussen de nummer één HIJS, en nummer laatst Den Bosch ontzettend groot. Wat mij ook aanspreekt is de importregel. Doordat er maximaal twee imports per teams zijn, zie je nu veel meer jeugd de kans krijgen. Ik vind dat een prima signaal voor de toekomst.

Nico: Ik vond het een leuk seizoen, met hopelijk een wisseling van de wacht als het om het kampioenschap gaat. Mooi is dat er zich nieuwe topploegen melden; bijvoorbeeld Luik en Nijmegen waardoor het spannender kan worden de komende seizoenen. Ik vind het een slechte zaak dat een team als Den Bosch meedoet, zij moeten dat zelf niet willen. Het verschil met de rest is veel te groot voor hen. We kennen de redenen van Groningen waarom zij een stap terug deden, hopelijk zijn zij er komend seizoen weer bij.

Previous Nederlaag voor Tampa Bay, zege voor de Rangers en Blues
Next Kaarten Seattle binnen kwartier uitverkocht