NHL Draft Watch: Heel veel goals in CHL Top Prospects Game


DraftWatch Face-Off

In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen dit jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Vandaag blikken we terug op de CHL Top Prospects Game.

Veel goals in Guelph

De CHL Top Prospects Game van dit jaar werd georganiseerd in Guelph, Ontario. De grootste beloften uit de Canadian Hockey League voor de aankomende NHL Draft mochten daar hun talent laten zien. De spelers waren over twee teams verdeeld: Team Orr (gecoacht door legende Bobby Orr) en Team Cherry (gecoacht door voormalig NHL-coach Don Cherry). De eerste goal werd na ruim veertien minuten genoteerd, toen Egor Sokolov (Cape Breton) van Team Cherry in de kluts het net vond. Een minuut later verdubbelde Aidan Dudas (Owen Sound) op de breakaway de marge, dankzij een fantastische pass van verdediger Evan Bouchard (London). Door twee snelle goals van Ty Dellandrea (Flint) keek Team Orr na twintig minuten tegen een 4-0 achterstand aan.

Vroeg in de tweede periode werd het zelfs 5-0! Sokolov veroverde de puck, Barrett Hayton (Sault Ste. Marie) vond Filip Zadina (Halifax) en de Tsjech schoot met scherp. Daarna wist Team Orr wat terug te doen. Een schot van verdediger Kevin Bahl (Ottawa) werd van richting veranderd door Serron Noel (Oshawa) en niet veel later scoorde Bahl zelf; 5-2. Vervolgens trapte Team Cherry het gaspedaal weer in. Dudas scoorde de 6-2 na een geweldige deke en Zadina vond de rebound van een schot van Bouchard.

In de derde periode deed Team Orr nog wat terug. Cole Fonstad (Prince Albert) schoot hard raak na een bekeken pass van Benoit-Olivier Groulx (Halifax). Het slotakkoord was aan Dmitri Zavgorodniy (Rimouski). Hij scoorde en bracht de eindstand op 7-4.

Who was hot?

Met zo’n uitslag is het geen verrassing dat spelers van Team Cherry het meest opvielen. Evan Bouchard was goed voor vier assists en liet zien een zeer vaardige verdediger te zijn. Zijn optreden in dit duel zal de kans hebben vergroot dat hij deze zomer in de top 10 wordt gekozen. Aanvaller Filip Zadina scoorde twee keer en was weer eens geweldig. Hij liet eens te meer zien dat hij een echte kandidaat voor de top drie is. Zadina’s lijngenoten Egor Sokolov en Barrett Hayton waren erg goed op de forecheck. Daarnaast scoorde Sokolov eenmaal en gaf hij een assist, terwijl Hayton twee keer assisteerde. Dan waren er nog Ty Dellandrea en Aidan Dudas. De puck skills van de twee kwamen goed naar voren en ze scoorden elk tweemaal.

Voor Team Orr was Kevin Bahl misschien wel dé stand-out, want de reusachtige verdediger liet zien dat hij wel degelijk aanvallend bij kan dragen. Hij had een goal en een assist. Ondanks dat Andrei Svechnikov (Barrie) niet op het scorebord verscheen, speelde hij goed en kwam zijn behendigheid naar goed naar voren.

Who was not?

Er waren echter ook spelers voor wie de Top Prospects Game geen goed deed. Niet geheel verrassend is dat deze spelers voor Team Orr uitkwamen. Verdediger Ty Smith (Spokane) stond bij vier tegengoals op het ijs en was verdedigend chaotisch. Ditzelfde gold voor zijn lijnmaat Calen Addison (Lethbridge), al was hij ‘slechts’ een -3. Verder moest keeper Alexis Gravel (Halifax) moest vijf keer de puck uit het net vissen en was centre Riley Sutter (Red Deer) niet overtuigend.

Uiteindelijk is de CHL Top Prospects Game slechts één wedstrijd en zullen scouts weinig waarde hechten aan het spel van spelers die hun dag niet hadden. Daarentegen zullen de goede prestaties willen herinnerd worden. Jongens als Bouchard, Bahl, Dellandrea en Dudas zouden op draft day zomaar een paar plekken eerder kunnen worden gekozen dankzij deze wedstrijd.

Previous NHL All Star Skill Competition in Tampa
Next Luik verslaat Herentals in topduel