NHL All Star Skill Competition in Tampa


Dit weekend wordt in Tampa Bay het jaarlijkse NHL All Star weekeind gehouden. Op zaterdag was er de 2018 Geico NHL All-star Skills Competition en op zondag de All Star Game.

Het is een echt Amerikaans gebeuren, een evenement dat bij alle grote Amerikaanse sporten te zien is. De sfeer is gemoedelijk en leuk. Spelers die normaliter elkaar de nek om willen draaien gaan nu gezellig met elkaar om. Opvallend was wel dat Brad Marchand en Sidney Crosby niet echt populair zijn in Tampa. Brian Boyle kreeg een staande ovatie. Die heeft natuurlijk een verleden in Tampa maar heeft natuurlijk ook wel een verhaal. 

Fastest Skater

Het eerste onderdeel ging om wie de snelste schaatser was. Het onderdeel leverde al gelijk een probleem op, want niemand wilde het tegen Connor McDavid opnemen. Hij is op dit moment sowieso de snelste schaatser in de NHL. Dus hebben ze het format aangepast om niet net zo als vorig jaar twee tegelijk te laten starten maar alle acht individueel een ronde te laten schaatsen. In het verleden waren er twee snelste tijden te verslaan. Danny Larkin had een ronde staan van 13.172 maar dit was met rollende start. Connor McDavid had een tijd van 13.310 maar dit was een stilstaande start.

Vannacht scoorde McDavid iets minder maar was hij nog de snelste van de acht deelnemers.

De top 3 van vannacht:
1. Connor McDavid (Edmonton Oilers) 13.454
2. Brayden Point (Tampa Bay Lightning) 13.579
3. Jack Eichel (Buffalo Sabres) 13.828

Passing Challenge

Een nieuw onderdeel is toegevoegd en dat is de Passing Challenge. De bedoeling is om vanaf een centraal punt vier blokken raken die blauw oplichten na aanraking. Twee van die blokken staan twintig centimeter hoog op het ijs. Als je dat voltooid heb mag je door naar de neutrale zone waar je een rondje maakt en vier rubber obstakels moet raken zodat de puck dan terug stuitert naar je stick. Heb je die ronde voldaan mag je door naar de goaltjes. Daarin moet je scoren vanachter een balkje. Twee van de vier goaltjes zijn tien centimeter breed. Als je in die vier goaltjes gescoord hebt knal je als laatste er nog een in het reguliere doel. Leuk en snel onderdeel. Je zag toch bij diverse spelers dat ze er moeite mee hadden. Je zou vooraf ook denken dat het een spelletje voor de aanvallers is maar een verdediger won dit onderdeel.

De top 3
1. Alex Pietrangelo (St. Louis Blues) 46.610
2. Eric Staal (Minnesota Wild) 54.679
3. Kris Letang (Pittsburgh Penguins) 1.00.015

Save streak

Vijf goalies. Achttien shootouts. Wie houdt het langste zijn goal schoon? Het was spannend, maar met een aantal spectaculaire saves was Marc-Andre Fleury de allerbeste.

De top 3
1. Marc-Andre Fleury (Vegas Golden Knights) met veertien keer de nul
2. Pekka Rinne (Nashville Predators) met dertien keer de nul
3. Henrik Lundqvist (New York Rangers) met vijf keer de nul

Puck control

De bedoeling van dit onderdeel was om een parcours zo snel mogelijk afleggen met beheersing van de puck. Eerlijk is eerlijk Johnny Gaudreau ging als eerste van start en zijn tijd werd niet meer verbeterd. Connor McDavid leek op weg naar de snelste tijd maar bij het laatste poortje tikte hij de puck net tegen de rand aan waardoor hij de controle over de puck verloor en hij uiteindelijk derde werd.

de top 3
1. Johnny Gaudreau (Calgary Flames) 24.650
2. John Tavares (New York Islanders) 28.242
3. Connor McDavid (Edmonton Oilers) 29.220

Hardest shot

De naam zegt het al. Welke speler heeft het hardste schot. In de eerste ronde kwam niemand boven de 160 km per uur. Het record staat op 175,09 km door Zdeno Chara van de Boston Bruins. Winnaar van deze editie werd Alex Ovechkin met een schot van 163.02 km

de top 3
1. Alex Ovechkin (Washington Capitals) 163,02 km
2. P.K. Subban (Nashville Predators) 158.84 km
3. John Klinkenberg (Dallas Stars) 157.07 km

Sharpshooter

Het laatste onderdeel. Wie kan de schijven in het doel het snelst uitschakelen? Het ging om een paar tiende van seconden tussen de nummer een en twee. De rookie Brock Boeser ging er met de 25000 dollar vandoor. Hij liet daarmee wat gerenomeerde namen achter zich zoals Sidney Crosby, Steven Stamkos en Brad Marchand.

De top 3
1. Brock Boeser (Vancouver Canucks) 11.136
2. Brian Boyle (New Jersey Devils) 11.626
3. James Neal (Vegas Golden Knights) 14.262

Al met al een geslaagde avond voor de fans. Een hoop grootheden op het ijs en een boel spektakel te zien. Vanavond staat de All Star Game op het programma. Daarvan doen we morgen een verslag.

Previous Belgische kraker tussen Luik en Herentals, strijd om play off tickets
Next NHL Draft Watch: Heel veel goals in CHL Top Prospects Game