Brian Boyle, die tegen leukemie strijdt, naar All-Stars


Devils-centre Brian Boyle mag zondag zijn opwachting maken in Tampa, Florida, voor de NHL All-Star Game! Hij vervangt daar teamgenoot Taylor Hall, die vanwege een handblessure het weekend aan zich voorbij laat gaan. Boyle is dé cultheld van dit seizoen. Eerder dit jaar werd bekend dat hij aan leukemie leed, maar hij streed en is inmiddels terug in de NHL. Daarnaast is hij een oud-speler van Tampa Bay en keert hij dus terug naar een vertrouwd nest. Boyle verzamelde tot dusver elf goals en zes assists in 38 duels.

Smith tweede jaar op rij na afzeggen Quick

Boyle is niet de enige die toch nog naar Tampa mag afreizen. Flames-goalie Mike Smith werd aanvankelijk niet geselecteerd, maar is nu toch opgeroepen. Kings-keeper Jonathan Quick is afwezig door een ‘hinderlijke blessure’. Om wat voor blessure het gaat, is niet bekend. Vorig jaar mocht Mike Smith ook al naar de All-Stars, toen nog als vertegenwoordiger van Arizona Coyotes. Daar scoorde hij een sensationeel doelpunt vanuit zijn eigen doelmond.

Teamgenoten vervangen Hedman en Jones

Nog twee spelers moesten bedanken voor hun uitnodiging: verdedigers Victor Hedman (Tampa Bay) en Seth Jones (Columbus) moesten afzeggen. Ze worden allebei vervangen door een teamgenoot. Centre Brayden Point neemt de plek van Hedman over, terwijl Zach Werenski Jones vervangt.

Previous Oog in oog met Crosby en alle andere Penguins
Next Tilburg Trappers ontdoet zich van Duisburg