Tilburg Trappers ontdoet zich van Duisburg

Tilburg Trappers Füchse Duisburg Ijshockey Face-Off

Tilburg Trappers heeft zich voor eigen publiek prima hersteld van de nederlaag tegen Moskitos Essen. In een bomvol Stappegoor zegevierde de koploper van de Meisterrunde vanavond met 3-2 tegen Füchse Duisburg.

WIE HET EERST KOMT…

De vorige week overleden Mike Louwers werd voor aanvang van het duel herdacht en geëerd met een indrukwekkende minuut stilte. Daarna kon de strijd losbarsten. De traditie dit seizoen tussen beide ploegen is, dat degene die de eerste goal maakt er ook met de winst vandoor ging. In de eerste periode had Trappers de overhand, en dat resulteerde halverwege in de 1-0 via een power play goal van Nick de Ruijter. De thuisploeg deed zeven minuten later opnieuw een beroep op de special unit; in ondertal scoorde Mitch Bruijsten op onnavolgbare wijze shorthanded de 2-0. Een voorsprong die verdiend te noemen was.

In de tweede doorgang was het duel iets meer in evenwicht. Zowel de bezoekers als de thuisploeg kregen wat kansen, maar beide goalies bleken prima in vorm. Toch moest Trappers een keer buigen; Duisburg onderschepte een pass van Parker Bowles, waarna Sam Verelst het eindstation was en voor 2-1 tekende.

In het begin van slotstuk voerden de Duitsers de druk op, maar was het opnieuw Tilburg dat als eerste afdrukte. Nardo Nagtzaam bracht de marge weer op twee na een kleine vier minuten spelen. Füchse wenste niet op te geven, ramde de puck twee maal vol op het ijzer bij Ian Meierdres en gaf daarmee een waarschuwing af. De thuisploeg maakte het zichzelf lastig met wat tijdstraffen, en zag de bezoekers de betere kansen krijgen. Drie minuten voor tijd moest Meierdres toch capituleren op een treffer van Viktor Beck. Verder kwamen de Duitsers niet, en zo mocht de koploper opnieuw drie punten bijschrijven, en zag het opnieuw de nummer twee puntverlies lijden.