Tampa Bay Lightning Stanley Cup kampioen 2020


Foto: Tampa Bay Lightning

Wedstrijd zes was de laatste wedstrijd van het opmerkelijke NHL-seizoen. Het eindigde in Edmonton met het winnen van de Stanley Cup door Tampa, met een shutout win tegen Dallas. De traditie van de handshake line blijft toch één van de mooiste dingen in het ijshockey.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 0-2 (TBL wint 4-2)

Na twaalf minuten in de eerste periode ging het weer fout voor Dallas op de penalty kill. Op de rebound van zijn eigen schot kon Brayden Point Anton Khudobin passeren. Het was een terechte voorsprong na de eerste twintig minuten. De schotenverhouding was elf om vier in het voordeel van Tampa. De voorsprong werd uitgebouwd in de tweede periode door de Bolts. Een one-timer van Blake Coleman betekende de 2-0 voorsprong. Ook in de tweede periode was de schotenverhouding in het voordeel van de mannen in het wit en blauw: tien om vier.

Tijdens de laatste twintig minuten had Dallas het overwicht, maar kon men niet scoren. Andrei Vasilevskiy wist alle veertien schoten in de slotperiode te pakken. Net zoals die acht in de veertig minuten daarvoor.

tekst gaat verder onder de video

Het leverde Tampa de tweede Stanley Cup op in de geschiedenis van de club, na de winst in 2004.

tekst gaat verder onder de video

De Conny Smythe trophy was voor Victor Hedman van de Tampa Bay Lightning.

tekst gaat verder onder de video

Het was gezien de COVID-19 problematiek een raar einde van het seizoen, maar de NHL heeft aangetoond dat de ‘bubble’ werkte. Iedereen die betrokken was bij het project werd dagelijks getest en er is geen enkele positieve test geweest.

Over een dikke week gaat het verder met de draft picks, waar ook Senna Peeters op de lijst te vinden is. De verwachting is dat het nieuwe NHL seizoen in januari 2021 gaat starten. Maar in welke vorm? Dat weet niemand op dit moment.

Previous SDE verslaat AIK, Götenburg pakt punt en ondergaat een grote nederlaag
Next IJshockey worstelt met 'mitsen en maren' zonder besluitvorming