SDE verslaat AIK, Götenburg pakt punt en ondergaat een grote nederlaag


De Nederlandse dames in de SDHL hebben afgelopen weekend wisselende resultaten laten zien. SDE HF versloeg, op bezoek bij hun buren in Stockholm, nipt AIK na een ruime voorsprong en Gotenburg had een back to back weekend en sloot dat af met een puntje op bezoek bij Linköping en een grote nederlaag op visite bij Djurgården.

tekst gaat verder onder de foto
foto: Johan Andersson / Frilansfotograferna

AIK – SDE 3-4

De eerste periode speelde SDE HF heel goed wat ook resulteerde in vier doelpunten. Twee powerplay goals waarvan één op naam van Julie ZwarthoedKayleigh Hamers gaf twee beslissende assists bij de 1-0 en 4-0. Aanvalster Marée Dijkema vatte het prima samen. “De eerste periode lukte alles met passes die aankwamen en een goede forecheck. In de tweede veranderde dat een beetje en in de derde werd de overwinning over de streep getrokken. Beide derby’s tegen AIK en Djurgarden hebben we wel gewonnen”. Statistisch gezien was SDE ook  de betere ploeg. Met maar liefst 38 schoten op doel tegen 21 voor AIK.

tekst gaat verder onder de video – beelden via CMore Sport Zweden

LINKÖPING HC – GÖTEBORG HC 3-2 SO

Dat Esther de Jong met haar Göteburg een punt pakte is te danken aan goalie Frida Axell die maar liefst 54 schoten kreeg te verwerken.

tekst gaat verder onder de foto
Frida Axell (Foto: Mats Bekkevold)

Door een powerplay goal van Tereza Radova kwam Götenburg op voorsprong in de eerste periode. Toch stond het aan het eind van de eerste twintig minuten met 2-1 achter. Men trok de stand gelijk in minuut 32 doordat Margot Desvinges de 2-2 maakte. GHC hield stand tot aan de zestigste minuut en pakte daarmee hun eerste punt. Tijdens de overtime kon er geen winnaar tot stand komen. Bij de shootouts scoorde Linköping twee keer. Esther was zeer tevreden over de wedstrijd tegen Linköping. “Zaterdag ging supergoed, jammer alleen dat we niet konden winnen. Ik dacht dat Linköping ons had onderschat. Zondag was het een drama. We speelden met hetzelfde team maar we speelden heel anders en onzeker dus dat was wel jammer.”

tekst gaat verder onder de video – beelden via CMore Sport Zweden

DJURGÅRDEN – GÖTEBORG 6-0

De gedachte is dat de meiden van Göteborg deze wedstrijd zo snel mogelijk willen vergeten. Over zestig minuten werd er maar negen! keer op doel geschoten terwijl Djurgården maar liefst 51 schoten loste. Drie goals in de eerste periode en drie in de tweede periode waren voldoende om de einduitslag op het bord te zetten.

De stand in de SDHL:

  1. Brynas 5-15
  2. Lulea 6-15
  3. Djurgardens 6-11
  4. Linkopings 5-11
  5. SDE 5-8
  6. HV 71 4-7
  7. Modo 6-6
  8. Leksands 5-4
  9. Gotenburg 5-1
  10. AIK 5-0
Previous Dallas wint in double overtime en dwingt zesde duel af
Next Tampa Bay Lightning Stanley Cup kampioen 2020