Dallas wint in double overtime en dwingt zesde duel af


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd vijf was er één van de lange adem door double overtime, waarbij Dallas aan het langste eind trok.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 3-2 OT2 (TBL leidt 3-2)

Dallas pakte aan het eind van de eerste periode de voorsprong tegen Tampa Bay, na doorzetten van Corey Perry die goalie Andrei Vasilevskiy via binnenkant paal wist te passeren. Al snel aan het begin van de tweede 20 minuten stoomde Ondrej Palat op richting Stars-goalie Anton Khudobin en hij passeerde hem in de verre hoek. Na 40 minuten was de stand 1-1 en was de schoten verhouding 23 voor Tampa en 14 voor Dallas.

Zou de derde periode de beslissing brengen? Nee. Ondanks de snelle voorsprong in minuut 44 via een keihard schot van Mikhail Sergachev vanaf de blauwe lijn via de binnenkant van de paal. De Stars hadden in de derde periode de meeste kansen met een SOG-verhouding van dertien om zeven. Good old Joe Pavelski wist een nieuw record neer te zetten als Amerikaansege speler met de meeste playoff punten. Hij scoorde in minuut 54, nadat Vasilevskiy een schot vanaf de blauwe lijn door Miro Heiskanen niet kon klemmen en Pavelski kon de puck hoog in het doel plaatsen.

In de eerste overtime lag het overwicht weer bij de Lightning met zeven schoten op doel terwijl de Stars maar tot twee schoten kwamen. Anton Khudobin hield Dallas op de been. Onder andere met deze redding.

In minuut 99 wist Corey Perry van dichtbij te scoren en een zesde wedstrijd afdwong.

Dinsdag om 02:00 uur gaat de Stanley Cup Finale weer verder.

Previous Tampa op matchpoint mede door drie powerplay goals tegen Dallas
Next SDE verslaat AIK, Götenburg pakt punt en ondergaat een grote nederlaag