Tampa op matchpoint mede door drie powerplay goals tegen Dallas


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

In game vier kwam Tampa terug van een 2-0 achterstand en pakte in overtime de winst. Een 75% score op de powerplay van Tampa deed Dallas de das om.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 4-5 OT (TBL leidt finale 3-1)

Het eerste schot op doel van de Stars in de zevende minuut ging er gelijk in. Het was John Klingberg die Andrei Vasilevskiy klopte nadat zijn eerste poging geblokt werd door een verdediger. In de laatste minuut van de eerste periode was het Joe Pavelski die een prachtige pass van Jamie Benn afrondde. Toch ging men niet met 2-0 de pauze in doordat Brayden Point op snelheid Joe Pavelski aftroefde en met een forehand backhand move Anton Khudobin passeerde.

Vervolgens was het wederom Brayden Point die nu een powerplay goal maakte en zo de stand op 2-2 bracht. En dat was al na twee minuten in de tweede periode. Dallas kwam weer op voorsprong in minuut 28. Tyler Seguin kreeg de puck al liggend schuin achter de goal nog langs Andrei Vasilevskiy zodat Corey Perry de puck in het lege doel kon schuiven.

In de persconferentie voor de wedstrijd zei Dallas we moeten uit de penaltybox blijven want Tampa straft dat af. U raadt het al, de 3-3 was wederom een powerplay goal. Dit keer strafte Yanni Gourde een man meer situatie af. Dat was tevens ook meteen het laatste wapenfeit in de tweede periode.

Toen Alex Killorn met de 4-3 voor het eerst in deze wedstrijd Tampa op voorsprong kwam leken de koppen te gaan hangen bij Dallas. Maar het tegendeel bleek waar. Met zijn tweede van de avond was het Joe Pavelski die in minuut 52 de 4-4 scoorde. Beide goalies hielden hun teams daarna nog overeind zodat overtime een winnaar gaat bepalen.

Wie deed het in overtime?

Eerst was er een powerplay voor Dallas maar die kwamen maar tot een schot op doel. Toen Jamie Benn een penalty pakte in de vijfde minuut van de overtime kon je eigenlijk al uittekenen wat er ging gebeuren. En dat gebeurde ook. Dit keer was het Kevin Schattenkirk die de trekker overhaalde en daarmee Tampa een matchpoint bezorgde in strijd om de Stanley Cup. En de statistieken van Khudobin in de Dallas goal zijn ook flink ingezakt.

Aankomende nacht 02:00 game vijf. Do or die voor Dallas.

Previous Tampa straft fouten Dallas af en wint ruim game drie
Next Dallas wint in double overtime en dwingt zesde duel af