Tampa straft fouten Dallas af en wint ruim game drie


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Game drie om de Stanley Cup Finale betekende de terugkeer op het ijs van Tampa captain Steven Stamkos. Hij bekroonde zijn terugkeer vervolgens met een goal.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 2-5 (TBL leidt finale 2-1)

In de vijfde en zesde minuut werd er al twee keer gescoord door Tampa. Een valpartij van Miro Heiskanen in de neutrale zone leverde puck bezit op voor Nikita Kucherov die alleen op Stars goalie Anton Khudobin af kon gaan. Vervolgens scoort Kucherov stick side. Nog geen dikke minuut later ontwijkt Steven Stamkos een check van Esa Lindell en hij kon ook doorstoten naar het doel van Dallas. Khudobin werd verslagen in de verre hoek. Toch maakte Dallas nog de aansluitingstreffer in de eerste periode. Een gevecht om de puck aan de boarding werd gewonnen door Roope Hintz en die stelde Jason Dickinson in staat shorthanded Andrei Vasilevskiy te passeren. De schotenverhouding na de eerste twintig minuten was in het voordeel van Dallas met zestien om acht.

Aan het begin van de tweede periode kwam Dallas een tripping penalty. Voor Alexander Radulov opgelopen in de laatste minuut van de eerste periode duur te staan. Binnen de minuut maakte Victor Hedman de 3-1. Ook de 4-1 volgde. Een snelle uitbraak zorgde ervoor dat Brayden Point een strakke pass van Nikita Kucherov zo langs de goalie in het doel kon tikken. In de laatste minuut zorgde de Tsjech Ondrej Palat ook nog voor de 5-1. Tampa overklaste Dallas in deze tweede periode met één schotenverhouding van 21 om vier.

In de laatste periode kon alleen nog Miro Heiskanen scoren voor Dallas. Ondanks de goal bracht het Dallas de tweede nederlaag in deze finale. De frustratie zat diep gezien deze overtreding van Joe Pavelski in de slotminuten.

Game vier zaterdag 26 september 02:00 uur.

Previous Vadim Gyesbreghs naar Mechelen Golden Sharks
Next Tampa op matchpoint mede door drie powerplay goals tegen Dallas