Vadim Gyesbreghs naar Mechelen Golden Sharks


Gyesbreghs Eaters Mechelen IJshockey
Foto: Kurt Tops

Eergisteren melde Snackpoint Eaters Geleen het aanstaande vertrek van Vadim Gyesbreghs op hun site. Vandaag werd vanuit Mechelen  gemeld dat de overgang van de achtentwintigjarige polyvalente verdediger naar de Golden Sharks afgerond werd.

Lees ook: Vadim Gyesbreghs weg bij Geleen

GYESBREGHS: STERKHOUDER

Gyesbreghs, die vanuit de Leuvense jeugdrangen een zevental WK’s speelde voor België bij U18 en U20, debuteerde op jonge leeftijd bij de Chiefs. Op zijn achttiende trok de offensieve verdediger naar Amerika. Daar speelde hij in twee seizoenen zo’n 120 NAHL-wedstrijden voor Alexandria Blizzard en deelde daar de kleedkamer met onder meer Nardo Nagtzaam.

Nadien speelde de 1m92 grote defence in het Franse profcircuit. Na zijn debuutjaar bij tweedeklasser Dunkerque Corsaires, met ook een vijftal Finse profs in het team, trok Gyesbreghs de Ligue Magnus in. Na twee puike seizoenen in de Franse topcompetitie met Drakkars Caen trok hij weer huiswaarts. In 2015/2016 betrad de verdediger de BeNe League, waarin Gyesbreghs voor HYC Herentals in 26 competitiewedstrijden 63 punten scoorde. Er volgde een puik seizoen bij het Franse Albatros de Brest, waarin de Belg ook in de Franse Divisie 2 erg productief was. De voorbije drie seizoenen speelde de in het Antwerpse wonende en werkende, Gyesbreghs bij Eaters Geleen. Hij was er snel één van de steunpilaren en topscorers. 119 punten wist hij in die drie seizoenen BeNe League aan te tekenen.

Tekst gaat onder de video verder

Komst van Vadim sterke aanwinst voor de Sharks

Gyesbreghs licht zijn keuze voor Mechelen toe. “COVID 19 heeft ook dit teweeg gebracht. In België wonende en werkende, werd het plots niet evident om in een Nederlandse club te trainen en te spelen. Al die steeds veranderende regeltjes. Daarnaast is het vanuit de Nederlandse federatie ook niet duidelijk, welke kant het uit kon gaan. Ook Eaters kan zo moeilijk schakelen. Wordt er überhaupt wel gespeeld de komende maanden, leek het wel. In België lijkt het wat concreter. Onder voorbehoud, hé. De inschatting is dat de speelkansen in België wat groter lijker. Maar ik hoop wel dat we snel weer naar een BeNe-formule kunnen. Zoals vroeger tien keer per seizoen tegen dezelfde vier teams spelen? Neen, dat is niet leuk.”

Tekst gaat onder de foto verder

Vadim Gyebreghs bij Eaters Geleen
Foto : Kurt Tops

Bewuste keuze voor Golden Sharks Mechelen

“Ik heb al een hele tijd een goede relatie met Gunter Bosmans, de Mechelse voorzitter. Ik organiseer er meer dan graag mijn VG PreSeason Skills Camp in de zomer. Mijn papa, Danny, is al vier seizoenen coach van het Ladies Team in Mechelen. En sportief gezien zijn de Sharks een jonge club met duidelijke ambities. Ik wil presteren en met de mix van ‘jong en oud’ kunnen we wel wat, het is een leuk team. Er schaatsen daar heel wat eigen jongens, plus wat kerels uit Olympia Heist en een aantal jongens vanuit Phantoms Antwerp. Toffe groep lijkt mij.”

“De ambitie om te groeien is er. Hoe hoog die reiken? De tegenstand is nu, ook weer door die COVID 19 situatie, moeilijk in te schatten. Voor de Belgische Bekercompetitie lijkt Bulldogs Luik erg goede papieren te hebben. Een sterke, hechte groep met sterke individuen. Maar opgelet! Met HYC Herentals en zijn talrijke talenten ben je nooit klaar. Leuven Chiefs hebben een jonge, uitgebalanceerde kern die zich kan vastbijten in elke tegenstander. Het is wel zo dat we met Mechelen ambitieus naar boven kijken.”

Vanuit de BeNe League clubs wordt wel gekeken naar deze transfer. In een eerder overleg is besloten door de teams dat er geen (onderlinge) transfers zijn toegestaan.

Previous Tampa scoort drie vroege treffers en wint van Dallas
Next Tampa straft fouten Dallas af en wint ruim game drie