Tampa scoort drie vroege treffers en wint van Dallas


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd twee stond op het programma afgelopen nacht om 02:00 uur. Tampa schoot uit de startblokken en behield de voorsprong.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 3-2 (stand 1-1)

Zoals wedstrijd één eindigde zo begon het tweede duel. Een groot overwicht van Tampa, dat nu wel de kansen kon afmaken. Tussen minuut elf en vijftien werd er drie keer gescoord door de Bolts. Twee powerplay goals achter elkaar door Brayden Point en Ondrej Palat. En Kevin Shattenkirk scoorde de derde goal door een mêlee van spelers. De schotenverhouding op doel was veertien om zes na de eerste twintig minuten.

Dallas kon in de achtervolging. Om uiteindelijk te kunnen scoren lukte pas in minuut 34. Na een slashing penalty voor Tampa door een overtreding op Joe Pavelski nam hij de ultieme wraak. Pavelski scoorde door een schot van richting te veranderen. Ondanks een overwicht in de tweede periode met achttien om vijf schoten, konden de Stars toch maar één keer scoren. Tijdens de slotminuten van de tweede periode ging het nog even los.

Vervolgens scoorde Dallas de aansluitingstreffer in minuut 45. Een no look pass van John Klingberg werd goed afgemaakt door Mattias Janmark in de verre hoek. Tampa goalie Andrei Vasilevskiy kwam verder niet in de problemen aangezien de schotenverhouding in periode drie weer in het voordeel was van Tampa met twaalf om vijf. Stand in de finale is nu 1-1. Op naar donderdag 02:00 uur voor wedstrijd drie.

Previous Vadim Gyesbreghs verlaat Snackpoint Eaters Limburg
Next Vadim Gyesbreghs naar Mechelen Golden Sharks