Vegas shutout Dallas en gaat naar de Stanley Cup finale


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Game zes van de Western Conference Finale werd een prooi voor Vegas Golden Knights. Ze versloegen Dallas Stars met 6-0. En gaan het tegen Florida Panthers opnemen in de strijd om de Stanley Cup. De Golden Knights gaat voor de tweede keer naar de Stanley Cup Finale in zes jaar tijd na opstarten van de franchise. Dat is in negentig jaar niet meer gebeurd.

hand shake Dallas – Vegas

LEES OOK: Canada goud, Duitsland zilver en brons voor Letland

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 0-6

De Golden Knights kwam zag en overwon in mede dankzij goalie Adin Hill die een shutout pakte tegen Dallas Stars. Hij stopte alle 23 schoten van Dallas.

Al na de eerste periode was de stand 3-0 in het voordeel van Golden Knights. Een backhander van William Carrier zorgde voor de 1-0. Een powerplay goal van William Karlsson zorgde voor de 2-0. De 3-0 was een goal van Keegan Kolesar. Halverwege de wedstrijd was het Jonathan Marchessault die de stand naar 4-0 bracht. Met een backhander verrasste hij Dallas goalie Jake Oettinger. William Karlsson scoorde zijn tweede goal van de avond in minuut 52. Waarna tien minuten later Michael Amadio de eindstand op het bord schoot met de 6-0. Het schema van de Stanley Cup Finale is al bekend.
Zondag 04-06 NL tijd 02:00 Vegas – Florida
Dinsdag 06-06 NL tijd 02:00 Vegas – Florida
Vrijdag 09-06 NL tijd 02:00 Florida – Vegas
Zondag 11-06 NL tijd 02:00 Florida – Vegas
Woensdag 14-06 NL tijd 02:00 Vegas – Florida (indien nodig)
Zaterdag 17-06 NL tijd 02:00 Florida – Vegas (indien nodig)
Dinsdag 20-06 NL tijd 05:00 Vegas – Florida (indien nodig)

 

Previous Canada goud, Duitsland zilver en brons voor Letland
Next Jozef Lejeune nieuwe coach Mechelen Golden Sharks