Luik verslaat Herentals in topduel


foto : Kurt Tops

Vier duels vandaag in de BeNeLeague. Marko Bok, Reginald Delmarche en Richard de Weijze praten je bij!

ERA RENOMAR HERENTALS – LUIK BULLDOGS 3-4

De topper van de avond ontgoochelde niet. Thuisploeg HYC, via Mitch Morgan, scoorde de openingstreffer al in de allereerste wedstrijdminuut! Het spel ging op en neer; het duurde tot halfweg de eerste periode vooraleer de 2de treffer genoteerd werd. Via Trevor Hunt verdubbelde HYC de voorsprong.

foto : Kurt Tops

In de 2de periode scoorden de Kempenaars, via Chad Brears, dadelijk de 3-0. Met de Bulldogs ben je nooit klaar; dat toonden de Luikenaars zaterdagavond ook al tegen Nijmegen en ook nu weer kwamen de Bulldogs, zonder verdedigers Neven en Darques trouwens, weer opzetten met 2 goals in 15 seconden! 2 Limburgse treffers nog wel dankzij Akim Ramoul en Kai Willems. De strijd werd bitsiger, beide strafbanken goed bezocht maar het scoreboard bleef op 3-2 steken.

In de slotperiode liep HYC tegen een domme penalty aan (too many men) en Jordan Paulus bracht Luik op gelijke hoogte. Een domme maar zware check van achteren werd bestraft met een 5 minuten straf en dat was voor Luik natuurlijk een ideal scenario om op voorsprong te komen. En dat gebeurde ook; weliswaar moeizaam, mede door het intens defensief werk van Herentals, maar in de 49ste minuut kon topscorer Cheyne Matheson HYC-goalie Kevin Van Looveren verslaan en alzo Bulldogs op voorsprong schieten! Dit bleek de winning goal te zijn voor de Luikenaars van Coach Paul Vincent, daar beide ploegen hard werkten maar de netten niet meer konden doen trillen. Nipte 3-4 zege voor Luik dus dat hiermee zijn sterke reeks voortzet!

Volgende zaterdag ontmoeten beide teams elkaar opnieuw voor de Belgische Bekerfinale en is er voor HYC dus al snel een kans voor een mogelijke revanche.

LACO EATERS GELEEN – EINDHOVEN KEMPHANEN 4-2

Eindhoven Kemphanen Laco Eaters Geleen ijshockey Face-Off
Foto: Roel Louwers

Geleen domineerde de eerste periode, maar vergat te scoren. Pas vlak voor het einde viel de puck eindelijk achter goalie Deniz Mollen. Eindhoven kwam er niet aan te pas en frustratie leidde tot twee opstootjes. De opstootjes promoveerden tot knokken in het begin van periode twee. Rommelig spel, twee straffen en twee shorthanded goals later stond het 2-1 voor Geleen. Eerst werd een drie tegen vier goed afgerond door Vadim Gyesbreghs, iets later was het Nick Verschuren die met vier tegen vijf de 2-1 maakte. Joey Geurts besloot vanuit het eigen vak op avontuur te gaan en ronde prachtig af voor een 3-1 voorsprong voor Geleen. De 4-1 viel ook, maar had nooit mogen tellen, een duidelijke icing werd niet gecalled en Dean Moors profiteerde van de situatie. In de derde periode was de benzine op bij beide teams, al scoorde Jorn van Soest nog na een enorme fout achterin bij Geleen. Verder kwam Eindhoven echter niet en zo pakte Geleen de terechte zege.

Kemphanen head coach Larry Suarez zag het iets anders: ‘Ik vond het een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de 3-1 de doorslag gaf. Zo’n goal mag nooit vallen. De 4-1 was discutabel, maar die dingen gebeuren nog eenmaal’.

Geleen head coach Andy Tenbult had een andere visie: ‘Wij hebben harder gewerkt, sneller geschaatst en dus meer gescoord’. ‘We gaan ons nu richten op de Final Four en ondanks dat we underdog zijn, willen we ook die zondag spelen’.

RED EAGLES DEN BOSCH – AMSTERDAM TIGERS 0-5

Amsterdam Tigers won vanavond van rode lantaarndrager Red Eagles Den Bosch. In de openingsperiode scoorden Jozef Hutar en Rocco van Hoorn voor de Amsterdammers. John Versteeg en Julian Berteling deden dat ook in de tweede periode. Toen John Versteeg in de openingsminuut van de derde periode nog eens scoorde leek het opnieuw een flinke nederlaag te worden voor Red Eagles, maar het bleef hierbij. Amsterdam gaat door de zege over Eindhoven heen in de stand en staat nu weer in playoff positie.

Red Eagles Den Bosch Amsterdam Tigers ijshockey Face-Off
Foto: Jacco van Keulen, Face-Off

ANTWERP PHANTOMS – CHIEFS LEUVEN 5-3

In de strijd om de laatste play-offtickets was dit duel tussen beide Belgische toppers van groot belang. En dat bleek ook wel op het ijs daar beide teams toch wel wat stress bleken te hebben om de goalies te kunnen verschalken. In de 12de minuut eindelijk de eerste treffer; de VS boys van Leuven braken snel uit en Eric Springer scoorde de 0-1! Kort voor het einde van de eerste periode kon de 18-jarige Britse Belg Alec James de voorsprong verdubbelen voor de Chiefs.

Chiefs Leuven Face-Off
Foto: Chiefs Leuven

In de 2de periode kon Ben van den Bogaert de aansluitingstreffer aantekenen voor de Phantoms en in de 36ste minuut kon snelle Lukasz Bartak de Antwerpenaren op gelijke hoogte brengen. In een spannende derde periode kon Antwerp uitlopen tot 4-2 na mooie treffers van Kevin De Winter en Patrick Van Noten. Leuven drukte meer en meer en Springer kon een man meer-situatie uitbuiten om de 4-3 aansluitingstreffer aan te tekenen. Dichterbij kwam Leuven echter niet meer. Integendeel, in de laatste minuut werd de Leuvense goalie Keanu Evers eruit gehaald maar dit werd door de thuisploeg binnen de 5 seconden afgestraft door de 2de treffer deze avond van Ben VDB die er zo 5-3 van maakte.

 

Dankzij deze thuiszege houdt het Antwerpen van Coach Buck Rombouts zijn play-offkansen gaaf maar ook Leuven maakt nog kans, ondanks een zware kalender met o.a. nog tweeduels tegen leider Hijs Den Haag.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 HIJS Hokij Den Haag 19 15 3 0 1 51 +77
2 Unis Flyers Heerenveen 20 14 1 1 4 45 +48
3 Luik Bulldogs 21 14 1 1 5 45 +39
4 ERA Renomar HYC 19 12 2 0 5 40 +42
5 AHOUD Devils Nijmegen 21 13 0 1 7 40 +19
6 Laco Eaters Geleen 20 11 1 2 6 37 +22
7 Amsterdam Tigers 19 8 1 1 9 27 -12
8 Eindhoven Kemphanen 22 8 0 1 13 25 -13
9 Chiefs Leuven 20 7 0 3 10 24 -35
10 Antwerp Phantoms 18 8 1 0 9 23 -7
11 Trappers Toekomstteam 20 5 2 2 11 18 -25
12 Zoetermeer Panters 19 3 1 1 14 12 -9
13 Red Eagles Den Bosch 20 0 0 0 20 0 -127
Previous NHL Draft Watch: Heel veel goals in CHL Top Prospects Game
Next U18 Bondscoach: Alf Philippen