Slowakije stunt met zege op Team USA, Zweden wint van Tsjechië


World Juniors Buffalo Recaps Face-Off

Vier duels vandaag op het programma op het World Junior kampioenschap 2018. Canada en Wit-Rusland genieten na twee wedstrijddagen op rij van een welverdiende vrije dag. Marko Bok en Jeroen Veenstra zagen onder andere een stunt van Slowakije tegen de VS.

Verenigde Staten – Slowakije 2-3

Een enorme stunt gisteren! Slowakije versloeg de VS met 2-3, ondanks een enorm overwicht van het thuisland. Goalie Roman Durny stopte 43 Amerikaanse schoten, terwijl de Slowaken zelf drie keer scoorden in slechts 25 pogingen. De wedstrijd begon pas echt in de tweede periode, Filip Krivosik rondde een mooie aanval af voor de 0-1. Brady Tkachuk maakte vlot gelijk en de VS kregen daarna nog een mooie kans in de powerplay. Gescoord werd er echter niet. In de derde periode was het wederom Filip Krivosik die de Slowaken op voorsprong zette, waarna Casey Mittelstadt vlak voor tijd een stunt voorkwam.  Maar dat was buiten een fantastische goal van Samuel Bucek gerekend! Hij slalomde door de defensie van de Amerikanen, kreeg de wraparound er niet in, maar de rebound wel: 2-3 winst voor Slowakije! (mb)

Finland – Denemarken 4-1

Denemarken kreeg in het eerste duel van dit toernooi al negen doelpunten te verduren tegen de Verenigde Staten. In het duel tegen Finland was er wederom sprake van eenrichtingsverkeer: het doel van Denemarken was een regelrechte schiettent. Keeper Kasper Krog liet slechts vier goals door op 62 schoten en deed het daarmee niet onverdienstelijk. De zeven schoten van Denemarken op het Finse doel vertellen vooral dat de Denen moeten vrezen voor degradatie. Enige minpuntje voor de Finnen was de powerplay. De Denen kregen zeven penalty’s, stonden twee keer in een 5:3 situatie op het ijs maar een powerplay goal viel niet aan Finse kant. De Denen schoten in de powerplay wel een keer raak. (JV)

Rusland – Zwitserland 5-2

Rusland revancheerde zich van de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Tsjechië, maar dat ging niet van harte. De taaie Zwitsers konden in de eerste periode goed meekomen, maar gingen wel met een achterstand de kleedkamer in. Negen seconden in de tweede periode stond de 1-1 op het bord. Rusland kreeg daarna meer de overhand en nam wederom een voorsprong. Zwitserland knokte zich opnieuw naar een gelijke stand, maar moest in de slotfase toezien hoe Rusland na de winnende goal nog kon uitlopen naar een ruime 5-2 zege. Andrei Svechnikov noteerde twee assists. (JV)

Zweden – Tsjechië 3-1

Vooraf zou dit een spannende pot kunnen zijn, maar Zweden was toch wel beter dan de Tsjechen. Twee Zweedse goals kwamen voort uit domme straffen voor de Tsjechen, die zelf ook hun enige goal maakten met een man meer. Marcus Davidsson had de Zweden na zes minuten op 1-0 gezet, waarna Elias Pettersson voor de 2-0 zorgde. Filip Zadina maakte de aansluitingstreffer, maar een vroege treffer in de derde periode was het einde voor de Tsjechen (mb)

 

Previous Recordduel Jaromir Jagr, Washington breekt win streak Boston
Next CSKA wint derby; SKA verliest spektakelstuk in Yekaterinburg