Recordduel Jaromir Jagr, Washington breekt win streak Boston

Face-Off NHL Recaps

Zeven wedstrijden vannacht in de NHL. Met kleine oogjes laten Marko Bok, Jonathan van Osta en Cor Machielsen weer hun licht schijnen over wat er allemaal gebeurde.

Washington Capitals – Boston Bruins 4-3 SO

Boston begon vol vertrouwen aan het duel met Washington en na twee minuten stonden de Bruins al met 2-0 voor. Het zorgde voor een vroege knokpartij tussen Sean Kuraly en Brooks Orpik. In de tweede periode kwamen de Capitals terug, met goals van Lars Eller en Alex Ovechkin, zijn 24e goal van het seizoen. David Backes gaf met zijn tweede goal van de avond de Bruins weer de voorsprong, waarna Brett Connolly de 3-3 eindstand op het bord zette. In de shoot-out wist alleen Alex Ovechkin te scoren en zo verloren de Bruins weer eens een wedstrijd (mb)

San Jose Sharks – Calgary Flames 3-2 SO

Een nieuwe mijlpaal voor Jaromir Jagr; hij speelde zijn 1731e wedstrijd in de NHL en evenaart daarmee Ron Francis. Alleen Mark Messier met 1756 en Gordie Howe met 1767 speelden meer wedstrijden in de competitie.

Martin Jones maakte 32 reddingen en hielp daarmee de Sharks aan de overwinning tegen de Flames. Garnet Hathaway zette de Flames op voorsprong, maar Joe Pavelski maakte met een PPG gelijk, waarna Mikael Backlund eveneens met een PPG de Flames weer op voorsprong zette. Laat in de derde periode maakte Timo Meier de gelijkmaker. Flames Goalie David Rittich maakte 30 reddingen. Zonder blessures kan hij all time leader worden. In OT werd er niet gescoord ondanks dat de Flames vier SOG hadden, en in de SO wisten Joe Pavelski en Joonas Donskoi te scoren voor de Sharks. (cm)

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 3-1

Voor de achtste keer op rij een thuisoverwinning voor de Lightning. Steven Stamkos scoorde twee keer in de Amalie Arena. Andrej Vasilevskiy maakte 31 reddingen en won daarmee zijn 24ste wedstrijd. Een record dit seizoen. Brayden Point scoorde de derde goal. De enige goal van de Canadiens kwam van Brendan Gallagher en Carey Price maakte ook 31 reddingen. (cm)

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights 2-3 OT

David Perron scoorde in OT de winnende voor Vegas en die namen de punten mee uit het Staples Center in Los Angeles. Door goals van Brendan Leipsic en Jonathan Marchessault scoorde Vegas voor de elfde keer op rij punten, wat wederom een record is voor een startend team in de NHL. Marc-Andre Fleury maakte 26 reddingen. Voor de Kings scoorde Drew Doughty die ook een assist had en de andere goal werd gemaakt door Marian Gaborik. Jonathan Quick maakte 36 reddingen. De Knights staan nu eerste in de Western Conference, en in de Pacific hebben ze alleen verloren met 8-2 van de Edmonton Oilers. (cm)

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 3-2

De Panthers boekten een nuttige zege op de Flyers. De Flyers deden zichzelf de das om met een karrenvracht aan penalty’s, die overigens niet benut werden door de Panthers. Jared McCann zette Florida op 1-0, waarna Derek MacKenzie zijn eerste goal van het seizoen aantekende, met een shorthanded goal. Jonathan Huberdeau maakte er 3-0 van en de wedstrijd was voorbij. Diep in de derde periode werd het nog 1-3 en 2-3, maar Philadelphia kwam niet meer langszij (mb)

Arizona Coyotes – Toronto Maple Leafs 4-7

De Bench officials hadden het druk tijdens deze wedstrijd. Na ruim acht minuten maakte Zach Hyman de eerste goal van de wedstrijd. Gevolgd door nog twee doelpunten binnen drie minuten aan de zijde van de Leafs. Arizona wist nog snel tweemaal te antwoorden op Toronto, waardoor de spanning aanwezig bleef met een 2-3 stand aan het einde van de eerste periode. In de tweede periode liepen de Maple Leafs verder vooruit door nog eens drie goals te maken, waarvan Patrick Marleau er twee had. Arizona wist hier niet meer op terug te komen. Eindstand: 4-7 overwinning voor Toronto. (jo)

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 5-2

Ondanks het kleine verschil in goals na twee periodes waren de Canucks deze wedstrijd duidelijk dominant. Met veel aanwezigheid op de helft van Chicago wisten de Canucks rustig op zoek te gaan naar kansen. Vooral in de derde periode wisten ze deze kansen goed te benutten. Van de vijf gemaakte goals hadden Sam Gagner en Thomas Vanek er ieder twee. Thomas Vanek had daar zelfs nog eens drie assists bij, en was daarmee duidelijk de man of the match. (jo)

Previous Halve finale beker: Den Haag ontvangt Geleen