Halve finale beker: Den Haag ontvangt Geleen


HIJS Hokij Den Haag Laco Eaters Geleen Face-Off
Foto: RubenVA Media

Vanavond gaan ook de halve finales van start in het Nederlandse bekertoernooi. Op de eigen Uithof ontvangt HIJS Hokij Den Haag de Limburgse brigade van Laco Eaters Geleen. Het is het eerste duel in de best of three serie.

HIJS kwalificeerde zich zonder nederlaag als groepswinnaar van groep B terwijl Laco Geleen Eaters achter Heerenveen de tweede plek veilig stelde. Geleen wacht een pittige opgave in het Haagse, omdat het weet dat de mannen van Chris Eimers dit seizoen slechts één maal verloren in alle competities. Thuis is de ploeg uit de residentie nog ongeslagen.

HIJS Hokij Den Haag Laco Eaters Geleen Face-Off
Foto: RubenVA Media

Daarentegen zal Den Haag ook op haar hoede zijn voor de Limburgers, die haast geruisloos in de top-5 van de BeNe League te vinden is. De vraag is of Den Haag van kiet af aan de strijd op het ijs kan leggen die de ploeg dit seizoen kenmerkt. Bij een slow start is Geleen een te gevaarlijke tegenstander, om daar geen gebruik van te maken.

In de BeNe League won Den Haag in overtime bij Geleen vroeg in het seizoen. Het duel in De Uithof leverde een duildeijke 8-2 overwinning voor HIJS op. Dat laatste scenario zal Eaters willen voorkomen met een jumpstart in deze halve finales.

De puck valt in een -ongetwijfeld- volle Uithof om 20:30 uur op het ijs.

Previous Fredrik Claesson (Ottawa Senators) twee duels geschorst
Next Recordduel Jaromir Jagr, Washington breekt win streak Boston