4-on-4: Nijb vs Eindhoven, Oranje in Tilburg, Penguins en NHL goalies


In de 4-on-4 van Face-Off geven vier redacteuren elke dinsdagavond hun mening over vier nieuwsfeiten, stellingen of geruchten binnen het ijshockey. Deze week beantwoorden Oscar de Kunder, Jeroen VeenstraCor Machielsen en gastredacteur Roy Slond de vragen van Jonathan van Osta. Roy Slond is nog maar kort ‘besmet’ geraakt met ijshockey, maar heeft zich wel al opgeworpen als voorzitter van de ook nog nieuwe ijshockeyclub Yeti’s Breda. Wij van Face-Off gooien hem gelijk in het diepe, door hem te betrekken bij de 4-on-4 van deze week.

Een korte introductie van Roy Slond:

Leuk die vragen voor een totaal onbekende in de ijshockey wereld, ik heb zelf namelijk altijd gehonkbald in het eerste van de Flying Petrels uit Purmerend en bij de Twins uit Oosterhout. 

Ik ben een maand of zes geleden min of meer besmet geraakt met ijshockey doordat mijn oudste zoon van zes een proefles is gaan doen. Hij had van meerdere sporten een proefles gedaan, maar na de ijshockey les had hij het nergens anders meer over en droomde er zelfs over. Wij als ouders wisten toen genoeg! Zelf ben ik toen ook door een paar leden overgehaald om een proefles te doen. Ik kon eigenlijk niet schaatsen, maar inmiddels speel ik mee met het 5e divisie team en ben ik bestuurslid geworden van de Yeti’s.

Deze week is er aandacht voor de situatie tussen Eindhoven en de Nijb, het Oranje ijshockey team, Pittsburgh Penguins en goalies in de NHL.

Previous Goal nummer 10.000 voor Edmonton, Boston walst over Columbus heen
Next Nieuwe arena voor Islanders na groen licht van staat New York