4-on-4: Nijb vs Eindhoven, Oranje in Tilburg, Penguins en NHL goalies


 

Afgelopen seizoen wonnen ze de Stanley Cup, dit seizoen stonden de Pittsburgh Penguins zelfs op plaats 19 in de NHL ranking. Ze zijn natuurlijk veel spelers verloren, maar is er meer aan de hand bij dit team?

Oscar: Ik denk dat de Penguins niet meer de Stanley Cup gaan winnen dit jaar. Het lijkt erop dat de Penguins het niet meer voor elkaar krijgt zoals afgelopen jaren, na het vertrekken van belangrijke spelers.

Jeroen: Als Penguins fan schrik ik er eigenlijk niet eens meer van niet onder de indruk te zijn van het spel in het begin van het seizoen. Ook in de afgelopen twee seizoenen had ik op dit moment in het seizoen niet de indruk naar de uiteindelijke winnaar van de Stanley Cup te kijken. Het spel is niet goed, maar in de afgelopen seizoenen werden de belangrijkste beslissingen genomen in aanloop naar de Trade Deadline in mijn ogen.

Cor: Het lijkt erop alsof de waterdragers zich niet meer het vuur uit hun sloffen willen schaatsen voor de sterren. En met Marc-Andre Fleury hebben ze natuurlijk heel veel ingeleverd. Ze hebben gewoon geen goeie back-up goalie op dit moment.

Roy: De afgelopen weken ben ik met meer regelmaat ijshockey aan het volgen, zo ook de NHL. Of er echt wat aan de hand is zou ik niet weten, maar het team zal vooral wat meer moeten wennen aan de nieuwe spelers en het verlies van een aantal veteranen. De kans is groot dat ze hun draai toch weer gaan vinden en hun plek in de competitie kunnen verbeteren.

Previous Goal nummer 10.000 voor Edmonton, Boston walst over Columbus heen
Next Nieuwe arena voor Islanders na groen licht van staat New York