4-on-4: Nijb vs Eindhoven, Oranje in Tilburg, Penguins en NHL goalies


Foto: Rick de Vroede

De U20 jongens van Oranje zijn deze week, na het verlies van Roemenië, gedegradeerd uit Division IIA. Wat zijn jullie verwachtingen van het Nederlandse team dat straks in Tilburg het WK gaat spelen?

Oscar: Ik heb op dit moment geen hoge verwachtingen van het Nederlands team. Maar het moet toch mogelijk zijn dat je je kunt handhaven als je in eigen land speelt. En misschien zorgt het Nederlands team wel voor een verrassing: dat zou leuk zijn als je voor je eigen publiek speelt.

Jeroen: Ik denk dat de hoogste mannenploeg er naar moet streven om kampioen te worden. Is dat reëel? Lijkt mij wel. België en Australië lijken mij de grootste concurrenten.

Cor: Met wat mazzel zullen ze misschien kunnen promoveren. Maar als ze zich maar kunnen handhaven. Degraderen zet je weer een paar stappen achteruit qua ontwikkeling, maar zover zal het waarschijnlijk niet komen.

Roy: Ik ben nu nog niet echt op de hoogte van het niveau van de Nederlandse ijshockeyers en de deelnemende landen. Verder weet ik niet of er een aantal spelers van het Oberliga team van Tilburg mee gaan doen, want dat zou waarschijnlijk wel een flinke positieve invloed kunnen hebben. Maar ik sta er toch altijd wel positief in er kan namelijk altijd van alles gebeuren. Als de spelers maar genoeg samen kunnen trainen waardoor ze goed als team kunnen spelen, dan kan er veel mogelijk zijn.

Previous Goal nummer 10.000 voor Edmonton, Boston walst over Columbus heen
Next Nieuwe arena voor Islanders na groen licht van staat New York