4-on-4: Nijb vs Eindhoven, Oranje in Tilburg, Penguins en NHL goalies


Afgelopen week was er veel aandacht voor de terugkomst van Golden Knights goalie Marc-André Fleury; een in de goalie gemeenschap populaire netminder. Wie is volgens jullie momenteel de beste goalie in de NHL?

Oscar: Op dit moment vind  ik de Zweed Jacob Markstrom van de Vancouver Canucks een goede goalie. Ik volg goalies van andere teams dan ook altijd met veel intresse.

Jeroen: Er zijn in de gehele NHL een aantal hele goede goalies. Maar er is er voor mij niet één zo goed dat ik direct zeg, dat is momenteel de beste. Andrei Vasilevskiy, Pekka Rinne en Jonathan Quick zijn de namen van een paar goalies die gewoon goed bezig zijn momenteel. Numeriek heeft Vasilevskiy het hoogste save percentage gebaseerd op de meeste schoten tegen. Gebaseerd op de getallen zou ik voor Vasilevskiy gaan, maar het gat met de andere twee en enkele andere goalies is niet groot.

Cor: Op dit moment is het, statistisch gezien, Aaron Dell van de San Jose Sharks met een percentage van .939 in twaalfwedstrijden. Maar voor mij is het Andrei Vasilevkiy van Tampa Bay Lightning, die gaat mee in de flow van het team: 26 gespeelde wedstrijden een save percentage van .934!

Roy: Tja, de beste goalie… Voor mij zijn alle goalies in de NHL en de AHL erg goed. Voor wat ik tot nu toe gezien heb zijn ook de back-up goalies van de Knights erg goed! Dus een beste goalie kan ik zo niet noemen.

Previous Goal nummer 10.000 voor Edmonton, Boston walst over Columbus heen
Next Nieuwe arena voor Islanders na groen licht van staat New York