Goal nummer 10.000 voor Edmonton, Boston walst over Columbus heen


Face-Off NHL Recaps

Vijf wedstrijden deze nacht, Rik Bruijnius, Ed Versteeve en Cor Machielsen brengen jullie weer op de hoogte. Een mijlpaal voor Edmonton Oilers, Pittsburgh Penguins in de problemen en Boston dat Columbus met stevige cijfers opzij zette.

Edmonton Oilers – San Jose Sharks 5-3

Ryan Strome had de eer om de 10.000ste goal te maken voor de Oilers. Hij scoorde de 2-1 aan het eind van de eerste periode, waarin Joe Pavelski met een PPG de Sharks op een 0-1 voorsprong had geschoten en Mark Letestu de stand op 1-1 bracht. In de tweede periode waren het Ryan Nugent-Hopkins en Thomas Hertl die na 40 minuten de stand op 3-2 brachten. Patrick Maroon en Marcus Sorensen brachten de stand op 4-3 waarna er nog acht spannende minuten kwamen maar Ryan Strome maakte aan alle onzekerheid een eind met zijn tweede van de avond in een leeg net. (CM)

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 7-2

De jongen sterren Danton Heinen en Jake DeBrusk lieten alle twee een goal en assist noteren in de ruime overwinning op Columbus. Niet alleen in de uitslag was het grote verschil zichtbaar ook in schoten op was dit zichtbaar (45-18). (RB)

New Jersey Devils – Anaheim Ducks 5-3

New Jersey Devils boekte een knappe comeback win op Anaheim Ducks. De Ducks leidden met 3-1, mede door een magistrale goal van Adam Henrique. Henrique keerde voor het eerst terug op zijn oude nest. Het was niet genoeg voor een zege van Anaheim. Miles Wood, Jesper Brett en twee goals van Stefan Noesen, brachten New Jersey een pracht van een winstpartij. (Ed)

Philadelphia Flyers – Los Angeles Kings 1-4

Na een dramatische run van tien verliespartijen op rij, volgde een win streak van zeven duels voor Philadelphia Flyers. Vannacht werd die reeks een hal toegeroepen door Los Angeles Kings. De bezoekers kwamen op een 2-o voorsprong, en gaven deze marge niet meer weg. Jonathan Quick excelleerde in het doel van LA met 36 saves, en hielp zijn ploeg aan de eerste zege in vier wedstrijden. (Ed)

Colorado Avalanche – Pittsburgh Penguins 4-2

De verdediging deed het vandaag voor de Av’s. Verdediger Tyson Barrie scoorde twee keer en Semyon Varlamov pakte dertig pogingen van Pittsburgh. Zo trakteerde de Av’s de Pens op hun vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden. Zijn de Pens de weg kwijt, of zijn nog echt favoriet voor de cup? De roep om Daniel Sprong wordt in ieder geval steeds heviger (RB)

Previous Hornqvist geblesseerd, Sprong naar Pittsburgh?
Next 4-on-4: Nijb vs Eindhoven, Oranje in Tilburg, Penguins en NHL goalies